Inici

Cultura inverteix 145.000 euros en la millora d'instal·lacions culturals durant el període d'inactivitat per la covid-19

dimecres, 27 de gener de 2021

Reunió telemàtica amb representants de les companyies d'arts escèniques de Vila-real

La Regidoria de Cultura ha escomés un pla de millora i manteniment d'instal·lacions i centres culturals durant aquest període de menor activitat a causa de la suspensió d'actes per la pandèmia. L'import de la inversió, tant de les actuacions ja executades com de les que estan previstes en les pròximes setmanes, ascendeix a 145.000 euros, segons explica la regidora responsable de Cultura, Rosario Royo. "En aquest moment i vista l'evolució de la pandèmia, la prioritat ha de ser extremar la prevenció; encara que lamentem que una ciutat tan activa culturalment com Vila-real no puga continuar la programació habitual d'espectacles i l'oferta d'activitats, des de l'Ajuntament no estem parats i hem decidit aprofitar aquesta aturada per a posar a punt algunes de les nostres instal·lacions perquè estiguen en estat òptim quan tornem a la normalitat", detalla l'edil.

Així, a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner s'ha procedit a substituir la maquinària de l'aire condicionat i s'han instal·lat noves línies de vida en l'escenari, per a millorar la seguretat dels treballadors de l'Auditori quan fan treballs en altura. Una altra de les millores realitzades en aquest espai cultural és el canvi a il·luminació led, amb la finalitat d'estalviar energia, a més d'altres millores en l'escenari com la reparació d'alguns desperfectes en els telons. En definitiva, segons subratlla Rosario Royo, "s'estan realitzant xicotetes actuacions en la caixa escènica per a tenir-la actualitzada i a punt en el moment en què puguem reprendre l'activitat d'espectacles i actuacions".

Pel que respecta a l'escenari del Teatre Els XIII, s'ha procedit a la reparació del sostre per a evitar els danys de la pluja en l'escenari i també s'actuarà en les lluminàries per a un millor funcionament. Dins d'aquest pla de manteniment i millora d'instal·lacions culturals també s'han tingut en compte altres espais com les dependències de l'Escola Municipal de Teatre, on s'ha incorporat un fals sostre per a millorar la insonorització de la sala i l'eficiència energètica per a una correcta climatització de l'espai. Així mateix, a l'Escola Municipal de Dansa, que ocupa part de l'immoble del Convent, espai d'art, s'ha realitzat la reparació d'un dels accessos per a millorar la climatització i l'aïllament.

D'altra banda, la regidora de Cultura ha mantingut aquest matí una reunió amb representants de les companyies d'arts escèniques de la ciutat amb la finalitat d'escoltar les seues idees i propostes en aquest moment de dificultat per a un sector que també s'ha vist afectat per la paralització d'activitats. "Volíem transmetre'ls que l'Ajuntament compta amb ells i que som conscients de la seua problemàtica, encara que en aquest moment la situació sanitària ens impedeix realitzar una programació cultural com ens agradaria", assenyala Royo. No obstant això, la regidora ha recordat que "en matèria de festivals, estem treballant per a readaptar i ajornar els esdeveniments que no es puguen realitzar per a dur-los a terme de cara a la recta final d'any, sempre que sanitàriament siga possible i amb formats segurs". Royo s'ha compromés, a més, al fet que "en el moment en què les autoritats sanitàries ho permeten, adaptarem una programació cultural comptant amb les empreses locals per a poder continuar mantenint viu un sector fonamental en el nostre model de ciutat". En la reunió ha participat també el regidor de Festes i Turisme, Diego Vila; el programador cultural de l'Auditori Municipal, Tomás Ibáñez; la tècnica responsable de Cultura, Carmen Falomir; Sonia Alejo, de la companyia Visitants; Sergi Heredia, de La Fam; Domingo Martínez, promotor cultural; Joan Raga, de Scura Splats; Xavi Castelló, de XA! Teatre; Diana Bernal, de Paraules d'Aire; la ballarina Pepa Cases; Leandre Escamilla, de Xarxa Teatre, i Hadi Kurich, de Teatro de la Resistencia, a més de Pau Ayet com a director de festivals.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es