Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

Vila-real prepara un desplegament sense precedents per a garantir el compliment de les restriccions anticovid-19

dijous, 28 de gener de 2021

Reunió híbrida amb la Generalitat per les restriccions de la covid-19

Vila-real desplegarà un dispositiu de seguretat sense precedents per a garantir el compliment de les restriccions en prevenció de la covid-19 contemplades en el decret 2/2021, de 24 de gener, del president de la Generalitat. El dispositiu suposarà duplicar els efectius policials habitualment desplegats en cap de setmana i se centrarà en controlar les tres grans mesures que s'han de complir fins al 15 de febrer per a frenar l'expansió del virus: que ningú entre ni isca de la ciutat des de les 15.00 hores del divendres a les 6.00 hores del dilluns, que no se celebren reunions socials en domicilis privats i que les trobades en l'espai públic es limiten a un màxim de dues persones.

"Vivim temps molt difícils que requereixen també de mesures dràstiques i molt dures per a tots. Però per més efectius que despleguem, i ho farem amb un dispositiu sense precedents gràcies a la col·laboració entre la Policia Local i la Policia Nacional, serà impossible de controlar sense la col·laboració de tots", assenyala l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, qui ha demanat l'ajuda de la ciutadania per a complir amb les restriccions "per a la seguretat de tots". "Els veïns i veïnes de Vila-real han tingut durant tota la pandèmia un comportament exemplar, però existeix un xicotet percentatge de població que no compleix les normes i posa en risc a tota la ciutadania", lamenta l'alcalde, qui hui ha participat, juntament amb la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, en una reunió de coordinació amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, així com una representació dels municipis afectats per la restricció de mobilitat en cap de setmana i els comandaments de Policia Autonòmica, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

El desplegament de vigilància i seguretat s'articularà principalment en tres eixos: ús de noves tecnologies, controls en els accessos i patrulles informatives per tota la ciutat, amb vehicles equipats amb megafonia que difondran per tota la població les mesures i reforços en punts estratègics com l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia. A aquestes patrulles informatives itinerants se li sumaran patrulles de control en les entrades i eixides de la ciutat, que s'aniran alternant en els diferents accessos, en torns compartits amb la Policia Nacional i, fins i tot, els efectius de la Unitat Canina de la Policia Local per al control d'estupefaents, entre altres.

El dispositiu especial inclourà també el recurs a les noves tecnologies. Per a això, s'ha previst el vol de drons en els punts d'accés a Vila-real i en les principals zones verdes i de convivència, com poden ser els jardins de Jaume I, la CEM, la Maiorasga, el parc del Botànic Calduch i el Termet. Els drons podran estar també equipats amb sistemes de megafonia per a incidir en la informació de les mesures en aquests punts estratègics.

"També utilitzarem les càmeres fixes de trànsit que tenim instal·lades en tota la ciutat i el videowall de la sala de control on es reben totes les imatges per a tindre un major control de la situació i comprovar com s'estan complint totes les mesures", agrega Benlloch. "En definitiva, un desplegament sense precedents perquè vivim una situació també sense precedents. Però de poc servirà si no actuem, cadascun de nosaltres, des de la responsabilitat individual. La col·laboració ciutadana és fonamental perquè, junts, puguem véncer la covid-19", conclou.

El dispositiu especial es completarà amb els agents covid voluntaris i personal funcionari per a proporcionar tota la informació que requerisca la ciutadania, a més d'un operatiu específic destinat als ciclistes. Referent a això, Benlloch recorda que, des de les 15.00 hores del divendres fins a les 6.00 hores del dilluns, està prohibit eixir de la ciutat per qualsevol mitjà de transport, també la bicicleta.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es