Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

L'impacte de les últimes resolucions i sentències urbanístiques obliga a presentar un nou pressupost que inclourà el pagament de 2,5 milions via préstec

tornar Imprimir

divendres, 29 de gener de 2021

Sala de premsa, Hisenda, Ajuntament

Roda de premsa de l'alcalde sobre l'impacte de les resolucions i sentències urbanístiques en el pressupost de 2021

L'impacte de les últimes resolucions i sentències urbanístiques obliga a presentar un nou pressupost que inclourà el pagament de 2,5 milions via préstec

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que les últimes resolucions del Jurat Provincial d'Expropiació Forçosa i sentències urbanístiques derivades de la gestió del Partit Popular que han sigut notificades a l'Ajuntament tindran un impacte de 2,5 milions d'euros, una quantitat que haurà de contemplar-se en el pressupost de 2021 i que obliga a recórrer a un préstec "per a poder garantir que disposem de recursos per a les necessitats del moment i per a no perdre oportunitats que ens puguen arribar en el futur". 

Segons Benlloch, des que al desembre va presentar el projecte de pressupostos per a 2021, han arribat a l'Ajuntament un total de 10 resolucions del Jurat d'Expropiació i 4 sentències fermes del Tribunal Suprem. Les resolucions del Jurat d'Expropiació corresponen a reclamacions de propietaris per terrenys i aprofitaments urbanístics dels anys 90 i 2000, durant l'etapa del PP, i que ascendeixen a 11,4 milions d'euros, una quantitat que "si haguérem de pagar-la tota ara ens portaria a la fallida". L'alcalde ha destacat que, gràcies al treball dels serveis tècnics i jurídics, "hem aconseguit que finalment l'única cosa que hàgem d'incloure en el pressupost siguen 421.827 euros, que corresponen al pagament de la quantitat concurrent de 3 de les 10 resolucions".

En aquest sentit, Benlloch ha recordat que "la nostra màxima sempre ha sigut lluitar per a defensar els interessos generals i intentar pagar el mínim i no pagar per allò que es va fer malament en el seu moment". De fet, la quantitat que inicialment reclamaven els propietaris per aquests 10 expedients urbanístics superava els 28,6 milions d'euros. Finalment, es pagaran 421.827 euros corresponents a tres resolucions: l'obertura d'un tram del camí de les Voltes, carrer del Riu Palància (prolongació del carrer de la Pobla Tornesa, i la urbanització del jardí situat entre els carrers de Furs de València i Molí). "La resta de resolucions les recorrerem per a intentar pagar el mínim", ha subratllat Benlloch.

Quant a les sentències, el consistori ha de fer front a quatre sentències fermes del Tribunal Suprem, per valor de 2,1 milions d'euros que corresponen a l'aparcament situat entre el carrer de Joanot Martorell i les avingudes del Mediterrani i França; l'obertura dels carrers de Benicarló i Illes Columbretes i la plaça de Mercè Rodoreda; i dues sentències de propietaris que van recórrer la valoració de les expropiacions per la ronda Sud-oest. Així les coses, la quantitat econòmica derivada de l'urbanisme de l'etapa del PP que, segons els tècnics, és necessari pagar en aquest 2021 ascendeix a 2.595.614 euros. "Això, unit a l'increment del 0,9% en la nòmina dels funcionaris i al pagament de les hores extra pendents de 2020, fa que el pressupost finalment passe dels 47,7 milions d'euros previstos inicialment a 51,3 milions", ha detallat l'alcalde. Benlloch ha explicat que ja ha procedit a retirar la proposta de pressupost que va presentar al desembre, ja que serà necessari fer un nou projecte de pressupostos. "L'Ajuntament no disposa d'ingressos suficients per a fer front a aquest increment en les despeses i, per tant, l'urbanisme derivat de la gestió del PP es pagarà a través d'un préstec", tal com ha assenyalat.

"A pesar que inicialment havíem previst un pressupost sense cap préstec, en aquest moment no tenim una altra opció perquè tenim sobre la taula de nou el greu problema d'haver de fer front als empastres i il·legalitats del Partit Popular", ha assegurat l'alcalde. "L'esforç que farem ara per a pagar l'urbanisme del PP a través d'un crèdit ens permetrà tenir recursos per a les necessitats del moment, com les ajudes a l'hostaleria o al comerç, així com el manteniment dels serveis públics de qualitat, i també a les oportunitats que puguen sorgir, per exemple a través de les ajudes europees del Fons de Reconstrucció postcovid-19".

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es