Inici -> Àrees -> Policia Local -> Notícies de la policia

La Policia Local imposa 34 sancions per incomplir les restriccions per la covid-19 en el primer cap de setmana de tancament perimetral

dilluns, 1 de febrer de 2021

Control policial amb drons durant el dispositiu de vigilància pel tancament perimetral

El primer cap de setmana de tancament perimetral de la ciutat s'ha saldat amb un total de 34 denúncies per incomplir les restriccions decretades per la Generalitat Valenciana en prevenció de la covid-19. És la xifra de sancions imposades per la Policia Local en 27 controls realitzats des de les 15.00 hores del divendres 29 de gener fins a les 6.00 hores d'aquest dilluns 1 de febrer. El dispositiu especial de vigilància i seguretat ha suposat duplicar els efectius policials habitualment desplegats en cap de setmana per a garantir el compliment del Decret 2/2021, de 24 de gener, del president de la Generalitat.

Així les coses, els agents han vetlat pel compliment del tancament perimetral des de les 15.00 hores del divendres fins a les 6.00 hores del dilluns, han vigilat que no se celebraren reunions socials en domicilis privats i que les trobades a l'espai públic es limitaren a un màxim de dues persones no convivents, a més de la resta de mesures de prevenció en vigor. Arran dels controls desplegats s'han imposat un total de 34 sancions per no respectar les restriccions relatives al control de la pandèmia que es desglossen de la següent manera: 20 denúncies per incompliment del tancament perimetral; 6 denúncies per reunió en un domicili de més de dues persones no convivents; 6 per incomplir l'obligació d'utilitzar màscara; i 2 denúncies per no respectar el toc de queda.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha valorat de manera positiva la col·laboració ciutadana en el compliment d'aquestes mesures excepcionals ja que "en general, excepte comptades excepcions, la ciutadania ha respectat tant el tancament perimetral com les limitacions en les reunions". Gómez recorda que aquest dispositiu es mantindrà en cap de setmana mentre estiga en vigor el tancament perimetral decretat per la Generalitat Valenciana i ha insistit en la importància que es respecten les limitacions "perquè de l'esforç de cadascun de nosaltres depén que puguem superar aquests moments difícils de pandèmia que vivim".

El desplegament de vigilància i seguretat sense precedents s'ha articulat en tres eixos: ús de noves tecnologies, controls en els accessos i patrulles informatives per tota la ciutat, amb vehicles equipats amb megafonia que han difós les mesures i reforços en punts estratègics com l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia. A més, s'han realitzat controls en les entrades i eixides de la ciutat, alternant diferents accessos en torns compartits amb la Policia Nacional i, fins i tot, els efectius de la Unitat Canina de la Policia Local per al control d'estupefaents, entre altres.

També s'ha recorregut a l'ús de drons en els punts d'accés a Vila-real i en les principals zones verdes i de convivència, com els jardins de Jaume I, la CEM, la Maiorasga, el parc del Botànic Calduch i el Termet, per a evitar la concentració de persones.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es