Inici -> Àrees -> Festes -> Notícies de festes

Benlloch convoca el Consell Rector de Festes per a consensuar la decisió sobre les festes de Sant Pasqual i implica la comunitat educativa per abordar la setmana festiva escolar

dimarts, 2 de febrer de 2021

Reunió de la Comissió Informativa de la Qualitat de Vida

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquest matí de manera extraordinària la Comissió Informativa de Qualitat de Vida, amb l'objectiu de traslladar als grups municipals diversos punts d'interés, principalment relacionats amb la celebració o suspensió de les festes patronals que la ciutat dedica al maig al seu patró, sant Pasqual. Amb l'objectiu de consensuar una decisió, Benlloch ha convocat per a la setmana que ve el Consell Rector de Festes, organisme format per representants de la Junta de Festes i també dels grups amb representació en el consistori.

"A tots ens agradaria poder celebrar com sempre ho hem fet la nostra devoció per sant Pasqual, però hem d'adoptar, entre tots, la millor decisió per a Vila-real, per a la salut i el benestar de tots, tenint en compte que vivim una situació sanitària i social molt difícil", valora el primer edil. També en relació a la possible suspensió de les festes, Benlloch ha convocat divendres que ve una reunió telemàtica amb els directors i directores dels centres docents, a fi de conéixer el posicionament de la comunitat educativa sobre la setmana de vacances escolars de Sant Pasqual. "Hem de valorar amb la comunitat educativa totes les opcions sobre la taula si finalment suspenem les festes de Sant Pasqual. És a dir, si mantenir la setmana festiva escolar o convertir-la en lectiva i recuperar aquests dies de festa en un altre moment del calendari escolar", agrega. Després de la reunió amb els centres educatius, en la qual es valorarà també el funcionament del curs i de les mesures de reforç a la seguretat a les aules implementades pel consistori, Benlloch convocarà també un Consell Escolar Municipal. "És una decisió important, que concerneix moltes famílies i també docents, per això, volem arribar al màxim consens possible abans d'adoptar una decisió", afegeix.

D'altra banda, els portaveus municipals reunits hui en la Comissió Informativa de Qualitat han debatut també, a proposta de l'alcalde, la idoneïtat dels festius locals de 2021, fixats el 17 de maig, dia de Sant Pasqual, i el 12 d'abril, amb motiu del dilluns de Sant Vicent. "Finalment, hem decidit entre tots els grups mantenir aquests festius, els dos en dilluns", apunta Benlloch.

A més, Benlloch ha donat trasllat a tots els grups municipals de l'esborrany de la candidatura de Vila-real per a renovar la distinció de la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació. D'aquesta manera, els partits amb representació en el consistori podran aportar i millorar el document, igual que va fer ahir amb els agents del sistema local de la innovació, per a presentar la millor candidatura que permeta revalidar la distinció per tercera convocatòria consecutiva.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es