Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

El Ple dona llum verda per unanimitat a 192.000 euros per al Pla Resistir i 30.000 euros per a ajudar la xiqueta Zoe Prieto

tornar Imprimir

divendres, 5 de febrer de 2021

Economia, Sala de premsa, Ajuntament

Ple extraordinari i urgent per aprovar les ajudes del Pla Resistir i la subvenció a Zoe Prieto

El Ple dona llum verda per unanimitat a 192.000 euros per al Pla Resistir i 30.000 euros per a ajudar la xiqueta Zoe Prieto

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat l'expedient de modificació de crèdits per valor de 222.490 euros amb els quals es garanteix l'aportació municipal al Pla Resistir d'ajudes als autònoms i microempreses dels sectors econòmics més afectats per la pandèmia (192.490 euros), així com una subvenció de 30.000 euros per a col·laborar amb les despeses ocasionades per la intervenció quirúrgica a la qual ha sigut sotmesa en un hospital de Boston la xicoteta Zoe Prieto Branchadell, de 16 mesos, a causa d'una cardiopatia greu.

Tots els grups municipals han avalat aquesta modificació, per la qual es destina aproximadament la meitat de la partida de Festes que hi havia consignada en el pressupost de 2020 i que està prorrogat en l'actualitat a l'espera de poder aprovar els comptes de 2021. L'alcalde, José Benlloch, ha agraït el suport unànime de tots els partits i ha explicat que la sessió s'ha convocat per la via d'urgència "perquè totes aquestes ajudes puguen arribar com més prompte millor a les persones que ho estan passant malament en aquest moment".

El primer edil ha recordat que a través de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir Vila-real podrà injectar 1.283.267 euros a sectors castigats pel tancament d'activitats a causa de la pandèmia, com l'hostaleria, l'oci, els gimnasos, etc. gràcies a l'aportació de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament. "Sempre havíem dit que nosaltres, en solitari, no teníem pulmó per a donar subvencions directes però si les administracions competents, com la Generalitat o el Govern central, impulsaven aquestes línies de subvencions, nosaltres estaríem ací aportant la nostra part", ha insistit l'alcalde. Així mateix, ha subratllat que totes les ajudes que s'estan llançant des de la Generalitat, com també la línia de 50.000 euros que l'Ajuntament ha activat per al sector de l'oci local, són compatibles entre elles.

Finalment, l'alcalde ha afegit que "encara que hem intentat reduir els terminis de publicació, els informes tècnics ens diuen que és necessari un període d'al·legacions de 15 dies", però "farem tot el possible perquè com més prompte millor els diners estiguen en les butxaques de totes aquestes persones que ho estan passant malament".
Per la seua part, el regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha recordat que aquest passat mes de gener l'alcalde i ell mateix, al costat de la resta de grups municipals, es van reunir amb l'hostaleria i l'oci local per a conéixer de primera mà la seua situació i "ens van traslladar la urgència de rebre ajudes directes per a poder mantenir els seus negocis donat el Decret de tancament de la Generalitat Valenciana". Madrigal assenyala que "només cinc dies després de la reunió, el Ple va aprovar la creació d'una línia d'ajudes directes per valor de 50.000 euros per a l'oci i ara donem llum verda a aquesta modificació que permetrà comptar amb prop d'1,3 milions d'euros aportats per la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament". A més, el responsable d'Economia ha destacat l'obertura, des d'aquest passat dilluns, d'una oficina d'assessorament per a la gestió d'aquestes ajudes, en col·laboració amb les gestories de la localitat.

Madrigal també ha volgut destacar l'aportació de 30.000 euros per a col·laborar amb les despeses de trasllat i manutenció de Zoe Prieto Branchadell, la xiqueta de només 16 mesos d'edat que ha hagut de ser intervinguda al Boston Children's Hospital per una cardiopatia greu. "L'Ajuntament de Vila-real no pot ser alié a aquesta situació" ja que la xiqueta haurà de ser operada de nou dins de dos anys a Boston, amb un altíssim cost econòmic que ha de ser assumit per la família. "Amb aquesta aportació, a través d'un conveni singular, posem el nostre granet d'arena com a administració més pròxima a la ciutadania", conclou l'edil.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es