Inici

Benlloch reuneix els directors de centres docents per a fer seguiment del curs i abordar la setmana escolar de Sant Pasqual

divendres, 5 de febrer de 2021

Reunió amb centres docents

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, s'ha reunit hui amb els directors i directores dels centres docents de Vila-real, amb l'objectiu de conéixer l'opinió de la comunitat educativa sobre la setmana festiva escolar de Sant Pasqual i la possibilitat de fer-la lectiva si finalment se suspenen les festes patronals. El Consell Escolar Municipal serà l'òrgan que decidirà sobre aquest aspecte, una vegada el Consell Rector de Festes decidisca la setmana que ve sobre la suspensió dels festejos. A més, Benlloch ha aprofitat per a fer seguiment del funcionament del curs escolar i de les diferents mesures implementades pel consistori per a millorar la seguretat de les aules, així com recollir els suggeriments del sector.

"Durant les festes de Sant Pasqual, els centres educatius de la ciutat tenen previst en el seu calendari tres dies no lectius, a més del festiu local, que vam decidir per unanimitat mantenir, i un altre dia recuperable. En la reunió hem contemplat totes les opcions sobre la taula per a plantejar la possibilitat que aquests tres dies siguen lectius si no se celebren les festes", assenyala Benlloch, que ha agraït als directors dels centres la seua predisposició i col·laboració, a més del treball realitzat pels professors per a garantir la seguretat a les aules i el bon funcionament del curs escolar. Entre les opcions per a compensar la setmana de Sant Pasqual estarien allargar la setmana de vacances de Setmana Santa i Pasqua, acabar abans el curs escolar o compensar amb dies solts.

"Els centres docents i el professorat han fet un esforç enorme perquè els escolars de Vila-real puguen assistir a les seues aules amb totes les mesures i garanties de seguretat i el funcionament del curs, malgrat els inevitables confinaments per aules que s'han registrat fins a hui, n'és un bon reflex", afirma l'alcalde. "Per descomptat, els centres educatius tenen al seu Ajuntament al costat per a qualsevol qüestió que puguen requerir", agrega Benlloch, que ha estat acompanyat en la reunió per la primera tinenta d'alcalde i coordinadora d'Alcaldia, Silvia Gómez, a més de la regidora d'Educació, Aida Beteta. La provisió d'1,1 milions de serveis de paper i 800 litres de gel desinfectant, a través d'un acord amb les empreses locals Caricias i Laboratorios Costa, l'increment fins a un milió d'euros anuals en el contracte de neteja per a reforçar la higiene a les aules o la dotació de conserges de suport a través dels plans d'ocupació de la Generalitat són algunes de les mesures adoptades per l'Ajuntament referent a això.

En relació a la setmana de Sant Pasqual, la comunitat educativa s'ha emplaçat a la decisió que s'adopte en el Consell Escolar Municipal. "És una decisió que implica molta gent, des dels docents fins a l'alumnat i les seues famílies, i volem que compte amb el màxim consens possible. Per això, una vegada se celebre el Consell Rector de Festes, convocarem el Consell Escolar Municipal, on estan representats tots els sectors, a més dels grups polítics, per a adoptar la millor decisió per als nostres escolars", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es