Inici

Vila-real construirà un nou gimnàs i ampliarà l'aulari d'infantil del col·legi Pasqual Nácher a través del Pla Edificant

diumenge, 7 de febrer de 2021

L'Ajuntament de Vila-real ha completat la redacció del projecte per a la construcció d'un nou gimnàs, ampliació de l'aulari d'infantil i altres millores en el CEIP Pasqual Nácher. El projecte ha sigut remés a la Conselleria d'Educació i es troba en procés d'incorporar les aportacions del departament autonòmic, ja que l'obra es finançarà amb càrrec al Pla Edificant, amb una inversió total d'1.395.382 euros, a càrrec de l'Administració autonòmica. La Regidoria de Territori ha coordinat la redacció del projecte, amb la col·laboració del Departament d'Educació, amb la finalitat de "solucionar el màxim nombre de mancances en el centre amb la mínima inversió possible", segons el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

"L'adequació del col·legi Pasqual Nácher serà finalment un projecte més ampli del que es preveu, perquè del plantejament inicial de construcció d'un gimnàs hem passat a un projecte més complet, després d'escoltar la comunitat educativa i comprovar les necessitats del centre", explica Obiol, que agrega que "això ha fet que el procés de redacció de la memòria s'haja prolongat durant una mica més de temps, encara que treballarem per a agilitar els tràmits en la mesura que siga possible". En el moment en què la Conselleria done el vistiplau a la memòria i aprove la delegació d'obres, l'Ajuntament podrà licitar i contractar la inversió, que es finança amb càrrec al Pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

La reforma contempla com a obra nova l'ampliació de l'aulari d'infantil (2 aules) amb una superfície de 219 metres quadrats; a més de la construcció del nou gimnàs, que tindrà una superfície de 418 metres quadrats. La intervenció en el CEIP Pasqual Nácher es completarà amb altres treballs d'adequació: instal·lació de gas ciutat per a eliminar l'actual proveïment de gas propà, renovació dels banys i de la calefacció de tot el centre (tant d'infantil com de primària). El pressupost total del projecte ascendeix a 1.395.000 euros, dels quals 670.000 euros corresponen a l'obra nova de l'aulari d'infantil i el gimnàs i 725.000 euros, a l'obra d'adequació.

El Departament de Territori treballa també en un altre projecte del Pla Edificant per a la construcció d'un gimnàs en el CEIP Concepció Arenal, a més de la renovació de la instal·lació d'electricitat i lampisteria del centre.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es