Inici

Vila-real al·lega al Pla d'acció territorial per a ampliar el sòl industrial amb una àrea logística a l'entorn de la CV-10

dilluns, 8 de febrer de 2021

L'Ajuntament de Vila-real reivindica la seua vocació de lideratge industrial en el document d'al·legacions que ha presentat al Pla d'acció territorial de l'Àrea Funcional de Castelló elaborat per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. Entre les propostes que el Departament de Territori ha fet arribar a la Conselleria en el període d'exposició pública s'inclou l'ampliació de la superfície industrial de Vila-real per a la creació d'una àrea industrial logística a l'entorn de l'autovia CV-10, on a més se sol·licita la instal·lació d'una àrea de servei, ja contemplada en anteriors documents de planificació territorial de la Generalitat Valenciana. El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, remarca que "una de les nostres prioritats a l'hora de revisar el PAT i perfilar l'estratègia de desenvolupament territorial de Vila-real per a la dècada vinent ha sigut apostar per l'àrea industrial de l'entorn de la CV-20 (carretera d'Onda) com un dels principals pols d'atracció d'inversió i desenvolupament no sols per a la ciutat de Vila-real sinó també per a la província".

L'aposta de l'Ajuntament pel desenvolupament industrial, que es materialitza a través del Pla de reindustrialització en el qual treballa des de fa diversos anys, es trasllada ara a través de les al·legacions al PAT, i se sol·licita així mateix que el document de planificació territorial contemple la continuïtat de la zona industrial sud fins al riu Sec. D'aquesta manera, "la ciutat de Vila-real consolidaria un eix industrial vertebrat per la ronda Sud-oest i connectat amb l'AP-7, la CV-10 i la N-340", explica el responsable de Territori. En aquest sentit, a més de reclamar una àrea de servei en la CV-10, l'Ajuntament inclou en les seues al·legacions la històrica reivindicació de comptar amb un accés a l'AP-7 ara que aquesta via ha sigut liberalitzada.

Obiol afig que "per a aconseguir l'objectiu de comptar amb un eix industrial que siga pol de desenvolupament i inversió és imprescindible que la ronda es complete, inclosa la connexió amb la N-340, i que es considere una via de comunicació de titularitat supramunicipal perquè connectarà l'Hospital de la Plana amb l'eix del Millars i afavorirà la comunicació de la N-340 amb altres localitats com Onda i l'Alcora". L'edil incideix en el potencial de la zona industrial de la carretera d'Onda (CV-20) com una àrea d'oportunitats per a tota la província, i recorda que "en aquest nucli industrial comptem amb els tres primers grups ceràmics d'Espanya i per tant d'Europa -Porcelanosa, Pamesa i STN- en xifres de producció, exportació, treballadors, inversió i sobretot en capacitat d'innovació i desenvolupament".

D'altra banda, l'Ajuntament de Vila-real també ha plantejat que el PAT contemple com a àrees d'oportunitat per a la ciutat el sòl que se situa a l'entorn de l'accés nord de la N-340, ocupat en el seu moment per una fàbrica de rajoles i una empresa de formigons; el clúster agroalimentari entorn de l'estació del ferrocarril on s'ha instal·lat la planta de producció de xampinyons Vilamico i que històricament ha sigut una zona d'implantació de magatzems citrícoles; i el sòl del PAI Espai Vila-real com una zona logística de gran potencial per a la ciutat.

Finalment, Emilio M. Obiol ha subratllat la importància que el procés d'al·legacions al Pla d'acció territorial es desenvolupe tenint en compte la complexitat i importància d'aquest document i, per tant, compte amb "dos períodes hàbils per a elevar propostes a la Conselleria". En aquest sentit, l'edil ha recordat que la mateixa directora general de Política Territorial i Paisatge, Rosa Pardo, es va comprometre durant la jornada informativa sobre el PAT que es va realitzar a Vila-real el mes de desembre passat, al fet que "després d'analitzar i respondre les al·legacions que s'han presentat en aquest primer termini d'exposició pública, s'obriria una segona ronda perquè es tracta d'un document ambiciós, complex i d'abast".

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es