Inici -> Àrees

El Consell Rector de Festes acorda la suspensió dels festejos de Sant Pasqual davant la situació de la pandèmia

tornar Imprimir

dimarts, 9 de febrer de 2021

Festes, Sala de premsa

Reunió telemàtica del Consell Rector de Festes

El Consell Rector de Festes acorda la suspensió dels festejos de Sant Pasqual davant la situació de la pandèmia

El Consell Rector de Festes s'ha reunit hui de manera telemàtica per a prendre una decisió en relació amb la setmana festiva en honor al patró, sant Pasqual, prevista del 14 al 23 de maig. Finalment, amb el consens de tots els membres d'aquest òrgan, en el qual estan representats els grups municipals de l'Ajuntament de Vila-real i la Junta de Festes, s'ha acordat suspendre les festes patronals atesa la situació actual de la pandèmia, que ha obligat les autoritats sanitàries a adoptar importants restriccions per a frenar l'expansió de la covid-19, i a l'espera de la seua evolució en els pròxims mesos. En la sessió, presidida pel regidor de Festes, Diego A. Vila, acompanyat pel president de la Junta de Festes, Toni Carmona, tots els participants han coincidit que en aquest moment la "prudència i la responsabilitat per a preservar la salut de la ciutadania han de ser la prioritat", segons el regidor de Festes.

"Sabem com d'important és per a la ciutat de Vila-real celebrar cada any la setmana festiva en honor al nostre patró, però a només tres mesos de les festes i amb les dades que tenim sobre la crisi sanitària, tots els representants del Consell Rector de Festes considerem que la millor decisió n'és la suspensió", detalla Vila. "D'una banda, perquè l'organització de les festes suposa un treball de mesos i, encara que tots esperem que la situació vaja millorant gràcies a la vacuna, les mesures de prevenció i la col·laboració de la ciutadania, difícilment al mes de maig estarem en una situació compatible amb la celebració d'unes festes patronals; però sobretot perquè no podem fer passos enrere ni córrer el risc que l'esforç que estem fent entre tots i totes per a acabar amb el virus puga veure's truncat", remarca el regidor de Festes.

L'edil ha agraït la unanimitat de tots els representants dels grups municipals així com la comprensió per part de la Junta de Festes, a l'hora d'adoptar aquesta mesura. Vila també ha recordat que "la decisió naix del Consell Rector de Festes perquè és un òrgan del qual formen part tots els grups municipals, a més de la Junta de Festes, i per tant té una major representativitat". L'acord de suspensió de les festes patronals de Sant Pasqual adoptat pel Consell Rector s'elevarà ara al Ple ordinari que tindrà lloc el 23 de febrer per a la seua ratificació.

D'altra banda, també per unanimitat, el Consell Rector de Festes ha ratificat mantenir festiu local el 17 de maig, dia de Sant Pasqual, que enguany cau en dilluns, encara que no se celebre la setmana de festes patronals.

Una vegada consensuada l'anul·lació de les festes patronals, tal com es va comprometre l'alcalde, José Benlloch, en la reunió mantinguda la setmana passada amb directors i directores dels centres docents, es convocarà al Consell Escolar Municipal per a prendre una decisió sobre la setmana festiva escolar de Sant Pasqual i la possibilitat de fer-la lectiva tenint en compte que no hi haurà festes. Entre les opcions per a compensar la setmana festiva de Sant Pasqual estarien allargar la setmana de vacances de Setmana Santa i Pasqua, acabar abans el curs escolar o compensar amb dies solts, segons es va tractar en la trobada entre el primer edil i els responsables dels centres docents.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es