Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

Vila-real implica les entitats en la gestió social amb un nou pla d'inclusió i la creació d'un consell local

dimecres, 10 de febrer de 2021

Taller amb les entitats socials per a definir el nou Pla d'Inclusió i Cohesió Social

L'Ajuntament de Vila-real ha celebrat hui un taller de formació i reflexió participativa amb entitats socials amb l'objectiu d'actualitzar i redefinir l'actual Pla d'inclusió i cohesió social aprovat el 2019 per a adaptar-lo a la nova legislació en matèria de serveis socials així com incorporar els nous reptes en l'escenari de la pandèmia de covid-19. La sessió, que s'ha realitzat de manera telemàtica, ha comptat amb la participació de l'alcalde, José Benlloch, i el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, que han agraït la participació d'un total de 17 entitats socials i els han traslladat la voluntat de l'equip de govern d'implicar els col·lectius del tercer sector en l'elaboració del nou Pla d'inclusió i cohesió social i donar-los capacitat d'execució i gestió a través de la creació d'un consell local d'inclusió i drets socials de Vila-real.

"Tots els esforços de l'Ajuntament se centren en aquests moments en el fet que el virus destruïsca el mínim possible i que des de l'Administració local puguem alleujar totes les persones que s'estan veient més afectades", subratlla el primer edil. "En aquest sentit és fonamental mantenir la nostra xarxa social perquè, a més dels efectes de la pandèmia, continua havent-hi necessitats socials que hem de continuar atenent perquè no s'agreugen en el futur", afig Benlloch. L'actual Pla d'inclusió i cohesió social es va aprovar el 2019 i des de llavors s'han produït canvis que fan necessària una revisió d'aquest document de planificació: d'una banda, la nova Llei valenciana de serveis socials inclusius, i d'altra banda, l'actual pandèmia, que planteja nous reptes socials però que al mateix temps generarà oportunitats de futur en l'etapa postcovid-19 a través dels fons europeus de reconstrucció.

L'alcalde ha defensat la necessitat que el nou Pla d'inclusió i cohesió social supose un canvi de concepte "perquè des de l'Ajuntament passem de col·laborar a cotreballar amb les entitats socials". I per a això serà decisiva la creació del Consell Local d'Inclusió i Drets Socials, "que no serà un òrgan merament participatiu sinó que el nostre objectiu és que tinga també capacitat executiva i de gestió per a treballar junts en el dia a dia". "Compartir la creació d'aquest pla d'inclusió social farà de Vila-real una ciutat més humana i ens permetrà avançar més, tenir més estabilitat i fer possible una major cooperació", incideix Benlloch. Així mateix, un altre dels objectius que planteja la revisió del Pla d'inclusió és alinear aquesta estratègia amb l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de l'ONU i amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

El taller de formació i reflexió participativa s'ha desenvolupat durant tot el matí amb la participació d'un total de 17 entitats socials: Càáitas Diocesana, Acudim, Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer-AFA, Fundació Manantial, Fundació Tots Units, Creu Roja, Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), XiCaES, Associació de Diversitat Funcional-RUSC, Associació d'Esclerosi Múltiple de Castelló, Fundació de Dany Cerebral Adquirit-Ateneu, Fons Valencià per la Solidaritat, Associació de Famílies i Persones Sordes de la província de Castelló (Aspas), Associació per a la Lluita contra les Malalties Renals (Alcer Castalia), Associació Ciutadana contra la Sida (Casda), Associació de Voluntaris d'Acolliment Familiar (AVAF) i Associació de Parkinson de la província de Castelló.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es