Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Cáritas Diocesana inicia la construcció del centre d'inclusió que multiplicarà els recursos per a l'atenció a persones sense llar a Vila-real

tornar Imprimir

divendres, 12 de febrer de 2021

Sala de premsa, Ajuntament

Primera pedra del centre d'inclusió per a persones sense llar

Cáritas Diocesana inicia la construcció del centre d'inclusió que multiplicarà els recursos per a l'atenció a persones sense llar a Vila-real

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha assistit hui al costat del bisbe de la diòcesi de Segorbe-Castelló, Casimiro López Llorente, i el director de Cáritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés, a la col·locació de la primera pedra del nou centre d'inclusió social per a persones sense llar de Cáritas Diocesana que es construirà a l'antic solar de l'església dels Sants Evangelistes, al carrer de Sant Mateu. Amb una inversió de prop de 2 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament de Vila-real aportarà 300.000 euros, es tracta d'un dels projectes més importants dels últims anys per al bisbat i suposarà la construcció d'un edifici de 1.700 metres quadrats que substituirà l'antic alberg de transeünts d'El Pati, demolit el 2017 per deficiències estructurals en l'edifici, a més de dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes.

L'alcalde de Vila-real ha assegurat que "hui és un dia molt important perquè continua una història d'èxit que va iniciar un grup de voluntaris el 1992 amb un projecte del qual ens sentim orgullosos com és la Fundació Tots Units i el projecte El Pati per a persones sense llar". Benlloch ha defensat la participació municipal en aquesta inversió perquè "no podem entendre la història de la nostra ciutat sense la realitat de l'Església i ací es construirà una nova capella dels Sants Evangelistes, al costat d'un edifici per a atendre les persones sense llar i espai per a la parròquia". A més, ha remarcat que aquest nou centre suposa "ampliar els serveis dels quals disposarà la nostra ciutat i multiplicarà les possibilitats per a atendre les persones més necessitades". L'alcalde també ha recalcat que la construcció de dependències parroquials "beneficiarà el desenvolupament del barri, com un projecte motor per a generar progrés i igualtat d'oportunitats".

El bisbe, Casimiro López Llorente, ha destacat la labor de Cáritas Diocesana i ha assegurat que la inversió de 2 milions d'euros té una vocació de servei, per a donar resposta al projecte d'El Pati i a la parròquia dels Sants Evangelistes. Per la seua part, el director de Cáritas Diocesana, Juan Manuel Aragonés, ha mostrat el seu agraïment "en nom de totes les persones d'El Pati i totes les persones sense llar i de greu exclusió social que són les que es beneficiaran d'aquest centre quan estiga construït".

L'immoble albergarà tres serveis: el centre d'inclusió i acompanyament per a persones sense llar de Cáritas Diocesana; una capella amb capacitat per a un centenar de persones i dependències per a la parròquia dels Sants Evangelistes. Un dels principals aspectes del projecte és que permetrà ampliar la capacitat de l'alberg per a persones sense llar, que passarà de les 9 habitacions de l'anterior edifici, en les quals es podia allotjar 13 persones, a un total de 18 habitacions dobles, amb què es triplica la capacitat fins a les 36 persones. L'antic centre El Pati, impulsat en els anys 90 pel bisbe Josep Maria Cases arran de la creació de la Fundació Tots Units, va haver de demolir-se el 2017 per problemes estructurals. Durant aquest temps, Cáritas Diocesana ha continuat prestant el servei en dos pisos de Cáritas interparroquial de Vila-real, amb capacitat per a 9 persones, que han pogut rebre acompanyament en el procés d'eixir del carrer i integrar-se en la vida ordinària, i descobrir les  seues capacitats i possibilitats. Amb tot, des del bisbat i Cáritas Diocesana, conscients de les necessitats actuals, destaquen la importància de comptar amb un centre de promoció social més ampli i que permeta una atenció integral per a la inserció d'aquestes persones.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es