Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real formalitza la candidatura per a renovar la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació amb més de 200 suports i una quinzena de projectes per a seguir consolidant el lideratge

tornar Imprimir

dissabte, 13 de febrer de 2021

Sala de premsa, Ajuntament, Innovació

Vila-real formalitza la candidatura per a renovar la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació amb més de 200 suports i una quinzena de projectes per a seguir consolidant el lideratge

La ciutat de Vila-real ha presentat aquesta setmana la memòria per a renovar, per tercera convocatòria consecutiva, la marca com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, distintiu que va obtenir l'any 2011, i es va convertir així en la primera població de la província amb aquest reconeixement i la primera a formar part de la xarxa Innpulso de ciutats innovadores. El projecte presentat al Ministeri de Ciència i Innovació, després de recaptar un total de 226 suports d'institucions, empreses, mitjans de comunicació, universitats o entitats de tot tipus, presenta una quinzena d'iniciatives amb les quals Vila-real pretén continuar consolidant el seu lideratge en matèria d'innovació en els pròxims anys.

"Vila-real ha fet un gran esforç en els últims anys per a posicionar-se com a ciutat innovadora, convençuts que és aquest el camí per a guanyar en qualitat de vida, benestar i oportunitats de futur per a tots", valora l'alcalde i regidor d'Innovació, José Benlloch. Aquest esforç s'ha vist materialitzat en l'obtenció de reconeixements com la marca de Ciutat de la Ciència i la Innovació el 2011 i el 2015, la creació i presidència de la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores o la participació de l'alcalde en RIS3-CV o el Consell Valencià de la Innovació, entre d'altres.

"Tenim molts reptes encara per davant i molts projectes i il·lusions per a continuar avançant i estenent el compromís per la innovació en tot el territori", agrega Benlloch, que ha volgut agrair les aportacions dels agents locals de la innovació i també de tots els grups municipals per a presentar "la millor proposta possible, reflex de la pulsió i vocació innovadora que ens caracteritza". L'alcalde, a més, ha agraït els suports rebuts per entitats externes a la candidatura de Vila-real per a renovar la marca Ciutat de la Ciència i la Innovació; suports que engloben des de la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, a ajuntaments, clubs o entitats locals, entre molts d'altres. En concret, s'han rebut 226 suports del Govern autonòmic, entitats regionals i comarcals -d'àmbits professionals, institucions i tercer sector-, municipis, universitats i centres tecnològics, centres docents, empreses, mitjans de comunicació i associacions locals i veïnals. "Estem molt orgullosos i agraïts del suport rebut, que demostra que el nostre projecte de ciutat innovadora és conegut i compartit per la societat; clau per a continuar avançant en aquest camí", agrega l'alcalde.

La memòria presentada a la convocatòria del Ministeri repassa les accions realitzades en els últims anys i apunta també projectes de futur al voltant dels quals la ciutat preveu articular la seua estratègia d'innovació en els pròxims anys. Entre els projectes inclosos, figura la consolidació d'alguns referents de la innovació a Vila-real i la Comunitat Valenciana, com és la Fira Destaca, el Fòrum d'Innovació o els premis a la innovació que s'atorguen anualment, i altres de nou encuny com la pròxima creació de l'Agència Local de la Innovació o el desenvolupament d'una eina tecnològica per a monitorar els hàbits alimentaris de la població, de la mà del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS) i la FAO de Nacions Unides. El foment de la compra pública innovadora, l'eficiència energètica o la promoció del clúster d'empreses relacionades amb l'esport i la innovació són uns altres dels reptes del pròxim trienni, a més de la reducció de la bretxa digital, continuar avançant per fer de Vila-real un living lab amb solucions urbanes innovadores o la creació del Ceramic Urban Living Lab.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es