Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch gestiona un confírming bancari per a disposar per endavant dels 802.000 euros de la Generalitat per al Pla Resistir

tornar Imprimir

diumenge, 14 de febrer de 2021

Economia, Sala de premsa, Ajuntament

Benlloch gestiona un confírming bancari per a disposar per endavant dels 802.000 euros de la Generalitat per al Pla Resistir

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha arribat a un acord amb el Banc Santander per a una operació de confírming que permetrà a l'Ajuntament disposar amb major celeritat de l'aportació econòmica de la Generalitat Valenciana del Pla Resistir per a ajudar els sectors econòmics més afectats per la pandèmia. El primer edil ha tancat aquesta operació, a interés zero, de manera que l'entitat bancària avançarà els 802.041 euros que el Consell ha concedit a Vila-real dins del paquet d'ajudes Parèntesis del Pla Resistir. Per part seua, l'Ajuntament ha aprovat ja en el Ple la modificació de crèdit per a sumar altres 192.490 euros, la part que correspon a l'Administració local, mentre que la Diputació de Castelló destinarà la resta (288.736 euros) fins als 1.283.267 euros en total que es repartiran entre els autònoms i microempreses que majors pèrdues estan tenint a causa dels tancaments i restriccions per a frenar la covid-19.

"Els nostres autònoms, xicotets empresaris i treballadors de sectors com l'hostaleria, l'oci, els gimnasos, etc. estan en una situació límit i des de l'Ajuntament de Vila-real volem actuar el més àgil possible perquè els diners de les ajudes estiguen com més prompte millor en les seues butxaques", remarca l'alcalde. "Aquesta operació de confírming, que no suposa cap cost econòmic per al consistori, ens permetrà comptar amb l'aportació de la Generalitat i quan estiga en vigor la modificació de crèdit per a sumar la part de l'Ajuntament, poder concedir les subvencions", afig el primer edil. Benlloch calcula que, si no es presenten al·legacions, aquesta modificació de crèdit estaria en vigor durant la primera setmana de març. "L'Ajuntament de Vila-real no està en la millor situació financera en aquest moment, a causa de les tres crisis que gestionem, les del deute i l'urbanisme del PP i la crisi per la covid-19, però, com sempre havíem dit, si les administracions que tenen la capacitat i la competència de concedir ajudes directes, com són la Generalitat i el Govern central, estaven ací per a impulsar línies de subvenció, nosaltres faríem tots els esforços per a aportar la nostra part".

La Regidoria d'Economia va activar el passat 1 de febrer una oficina d'assessorament per a la gestió de les ajudes del Pla Resistir. Aquest servei està disponible de dilluns a divendres de 8.00 a 20.00 hores de manera ininterrompuda a través del telèfon gratuït 900 545 000 i de l'adreça planresistir@vila-real.es. A més, des de la Regidoria d'Economia s'ha contactat amb les assessories i gestories de la ciutat per a informar-los sobre aquest pla i oferir-los la col·laboració municipal per a anar de la mà i facilitar que tots els possibles beneficiaris tinguen accés a aquestes subvencions.

D'altra banda, el consistori està ultimant les bases per a la línia d'ajudes municipal per als locals d'oci que es va aprovar en ple a petició dels mateixos empresaris d'hostaleria i oci. En total són 50.000 euros que aniran destinats a aquests negocis que estan tancats pràcticament des de fa un any quan es va decretar l'estat d'alarma. Una altra de les accions de suport als autònoms i petites empreses que més pateixen pels tancaments i restriccions a causa de la pandèmia és la bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) dels establiments d'hostaleria i oci, així com d'altres sectors, que s'està estudiant per part de l'equip de govern.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es