Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

L'Ajuntament reparteix als col·legis 600 exemplars del llibre 'El torneig de la seua vida' en suport a l'Associació Conquistando Escalones

diumenge, 14 de febrer de 2021

Portada del llibre 'El torneig de la seua vida'_1

L'Ajuntament de Vila-real, a través de la Regidoria de Sanitat, ha repartit un total de 600 exemplars en valencià del llibre El torneig de la seua vida entre els 15 col·legis de la localitat, el llibre juvenil escrit per Abrahán Guirao, president de l'Associació Conquistando Escalones i il·lustrat per Ismael Cabedo Romero, cosí de l'autor i que va viure en primera persona l'evolució de la seua malaltia.

Guirao ha agraït "enormement aquest gest" ja que s'ha aconseguit un doble objectiu. D'una banda, des de l'Ajuntament "ens han ajudat al fet que el missatge d'inclusivitat i amistat que es transmet en aquesta història arribe als escolars de la nostra localitat" i, d'altra banda, "amb la compra d'aquests llibres continuem sumant fons per a les investigacions mèdiques que busquen la cura de la nostra malaltia rara, la distròfia muscular de cintures 1F-D2". I és que Guirao assenyala que en aquests temps de covid-19, amb la impossibilitat de realitzar esdeveniments, "recaptar fons és molt més difícil".

Per la seua part, la regidora de l'àrea, Silvia Gómez, ha indicat que és "molt important" fer costat a l'associació en aquesta mena d'iniciatives ja que d'aquesta manera s'ajuda a la investigació, "ja que ara, més que mai, s'ha demostrat la importància d'invertir més en I+D". Així mateix, Gómez ha assegurat que amb aquest llibre "es transmet als nostres joves valors com la superació i, a més, aprendran que en la vida no sempre és tot de color de rosa, que hi ha problemes però que cal tirar endavant sempre".

Des de l'Associació Conquistando Escalones es pretén que El torneig de la seua vida es convertisca en un llibre per a tota la família en el qual els xiquets amb discapacitat es vegen reflectits, que aquells que no tenen discapacitat sàpien empatitzar i perquè els pares comprenguen com actuar davant aquesta mena de situacions. Per això, es parla de discapacitat i inclusivitat "sense heroïcitats ni paternalismes", assegura Guirao.

A més, un altre dels objectius del llibre El torneig de la seua vida és que es convertisca en una via més per a finançar les investigacions mèdiques que busquen una cura per a la distròfia muscular de cintures 1F i el VIH. El llibre es pot trobar en el web de Conquistando Escalones així com en llibreries, Amazon, la Casa del Llibre, entre d'altres, gràcies a l'Editorial NPQ del Grup Editorial Sargantana.

A més de ser publicat en castellà i valencià, El torneig de la seua vida serà traduït a l'anglés, italià, friulà, hongarés, eslové i francés -versió ja disponible en format digital- i aquestes traduccions seran gràcies al treball desinteressat de Cristòfol Tripiana; Elena Archilés de Clap Educació Activa; Jessica Furlan; Alessio Visintin i Lucina Deponte; ARLeF (Agjenzie Regjonâl pe lenghe Furlane); Gabriella Csuhai, Costanza Frandolic i Juan Luis Martín, Patrice e Françoise Ablain Duédal.

Guirao vol donar les gràcies a tots els professionals que "de manera voluntària" han col·laborat amb aquest projecte: l'escriptor i corrector Ángel Gil Cheza, que s'ha encarregat de les revisions; Vanesa Martínez Molina (psicòloga); Altea Sellés Estevan (psicòloga); Antonio Fernández Caballero (professor); Miriam Ramos Guirao (professora) i María Cubedo Fernández (professora).

Galeria multimèdia

Imatges

Portada del llibre 'El torneig de la seua vida'
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es