Inici

Vila-real radiografia els seus polígons per a progressar en el Pla de reindustrialització i l'impuls als parcs empresarials

dilluns, 15 de febrer de 2021

La Regidoria de Territori de l'Ajuntament de Vila-real ultima la radiografia de les seues àrees industrials, un treball de documentació i anàlisi que aquest departament ha dut a terme durant els últims mesos com a part del Pla de reindustrialització impulsat per l'equip de govern per a millorar la competitivitat dels seus polígons. El treball ha servit per a comptabilitzar i analitzar un total de 485 empreses repartides per les diferents zones industrials de Vila-real "de manera que ara comptem amb un document d'abast i anàlisi que ens situa en una millor posició per a prendre decisions en el futur en relació a les nostres àrees industrials", subratlla el regidor de Territori, Emilio M. Obiol.

En el treball d'inventariat i documentació dut a terme pel departament municipal s'han analitzat un total de 42 subàrees industrials, que ocupen una superfície de 7.729.224 metres quadrats, en les quals es divideixen els grans nuclis empresarials de Vila-real: la zona sud, la carretera d'Onda i la zona nord del municipi, així com l'entorn de l'estació de ferrocarril, a l'est del nucli urbà. A més de comptabilitzar la xifra total d'empreses (485) s'han recopilat altres indicadors bàsics com a nom comercial, xifra d'empleats, facturació, i codi o codis d'activitat econòmica. "Un dels eixos operatius del Pla de reindustrialització està enfocat a atraure noves indústries així com a evitar la possible marxa de les existents i per a això hem fet durant els últims anys una important labor de captació i gestió d'ajudes econòmiques amb la finalitat de modernitzar i fer més competitius els nostres polígons", explica Obiol, al mateix temps que afig que "un altre dels eixos d'aquest pla és precisament el d'avançar en el coneixement de les nostres àrees industrials, la seua realitat i el seu funcionament per a prendre bones decisions en el futur basades en l'eficàcia i l'optimització de recursos".

El regidor de Territori ha assenyalat a més que aquest treball serveix també per a avançar en la implementació de la Llei 14/2018, de 5 de juny, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, que contempla l'impuls de les entitats de gestió i modernització dels polígons industrials. El passat mes de desembre l'Ajuntament va celebrar una jornada informativa sobre la nova legislació amb la participació de representants dels grups polítics i del sector industrial de la ciutat.

A més, una altra de les accions desenvolupades per Territori durant els últims anys a través de l'Oficina de Reindustrialització Municipal, creada el 2018, ha sigut l'aprovació de l'estudi de delimitació dels parcs industrials de la ciutat, un treball de planificació gràcies al qual la "ciutat estarà més ben posicionada a l'hora d'obtenir noves ajudes per a continuar avançant en la modernització dels polígons". L'edil recorda que "gràcies a aquest treball de delimitació, estem en millors condicions d'obtenir en el futur noves ajudes com les que hem gestionat en els últims anys i que ens han permés invertir al voltant de 2,5 milions d'euros en diferents àrees empresarials de Vila-real gràcies a la subvenció de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace)".

De fet, la Regidoria de Territori ha presentat ja tres nous projectes de millora industrial a la nova convocatòria d'ajudes de l'Ivace que, amb un valor global de 731.463 euros, permetran actuar en tres zones estratègiques del desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l'entorn de l'estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d'Onda.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es