Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real remet a les gestories i els grups polítics l'esborrany de les bases per a la concessió de les ajudes del Pla Resistir i les subvencions directes a l'oci nocturn

tornar Imprimir

dimarts, 16 de febrer de 2021

Economia, Sala de premsa, Ajuntament

Vila-real remet a les gestories i els grups polítics l'esborrany de les bases per a la concessió de les ajudes del Pla Resistir i les subvencions directes a l'oci nocturn

L'Ajuntament de Vila-real remetrà demà a les gestories i els grups polítics l'esborrany de les bases que regularan la sol·licitud i tramitació de les ajudes Parèntesi del Pla Resistir a través de les quals el consistori injectarà 1.283.267 euros aportats per la Generalitat Valenciana, la Diputació i el mateix Ajuntament per als autònoms i microempreses dels sectors econòmics més afectats per les restriccions a causa de la covid-19. De la mateixa manera, es farà arribar també la proposta de bases per a la línia d'ajudes municipal per al sector de l'oci nocturn, dotada amb 50.000 euros. La Regidoria d'Economia ha elaborat unes bases pròpies per a definir el procés de tramitació d'aquestes subvencions amb l'objectiu de "guanyar en agilitat perquè els diners estiguen com més prompte millor en les butxaques de les persones que més ho necessiten en aquest moment", segons ha destacat l'alcalde, José Benlloch.

La proposta s'enviarà a totes les gestories de la ciutat, a les quals es convocarà a més a una reunió la setmana vinent a fi que "puguen no sols consultar possibles dubtes sinó també realitzar aportacions si consideren que hi ha aspectes que es poden millorar", indica l'alcalde. Així mateix, els grups polítics també rebran l'esborrany i la intenció de l'equip de govern és convocar una reunió de la taula del Pacte local pel renaixement aquest divendres perquè les formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament tinguen la possibilitat de traslladar també les seues propostes. "Seguint la línia de consens i diàleg que hem mantingut des del primer moment en aquesta pandèmia, també ara volem comptar amb la resta de partits polítics i amb aquells sectors de la societat civil que poden tenir alguna cosa a aportar per a aconseguir que aquestes ajudes arriben com més prompte millor i al màxim possible d'autònoms i xicotetes empreses que estan travessant un moment tan difícil", remarca Benlloch.

El Decret llei 1/202, de 22 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Pla Resistir, que inclou ajudes Parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia, regula les activitats que tenen accés a aquestes ajudes, però delega en els ajuntaments l'elaboració de les bases que en regiran el procés de tramitació. En total, es contemplen 28 activitats econòmiques d'àmbits com hostaleria, turisme, activitats esportives, creació artística, gestió cultural i d'espectacles, etc., per a empreses amb fins a 10 treballadors i la quantia màxima a la qual poden accedir els beneficiaris és de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador. 

També s'ha elaborat un formulari base per a la petició de les ajudes "senzill i accessible, que estarà disponible en la seu electrònica municipal, i es facilitarà també a les gestories de la ciutat perquè no tinguen problemes a l'hora de realitzar els tràmits", segons el regidor d'Economia, Xus Madrigal. Així mateix, l'oficina de gestió de les ajudes del Pla Resistir que l'Ajuntament va posar en marxa l'1 de febrer, i que continua activa a través del telèfon 900 545 000 i el correu electrònic planresistir@vila-real.es, oferirà atenció presencial per a qui puga necessitar-ho en el seu horari de 8.00 a 20.00 hores, de dilluns a divendres, a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC). Aquesta atenció presencial s'activarà en el moment en què es publiquen les bases, que establiran un termini de 10 dies per a presentar les sol·licituds.

De manera paral·lela, la Regidoria d'Economia també ha elaborat l'esborrany de les bases de la línia d'ajudes directes per al sector de l'oci nocturn, tal com es van comprometre l'alcalde i el regidor amb els empresaris de la localitat. En total s'ha previst un paquet d'ajudes de 50.000 euros, de concessió directa.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es