Inici -> Àrees -> Relacions institucionals -> Notícies

Una ofrena institucional amb representació dels sanitaris commemora el 747é aniversari de la fundació de Vila-real

dissabte, 20 de febrer de 2021

Commemoració del 747é aniversari de la fundació de Vila-real

L'alcalde, José Benlloch, i els portaveus dels grups municipals amb representació en l'Ajuntament de Vila-real han participat aquest matí en una ofrena institucional als peus de l'estàtua del rei Jaume I, obra del Fill Predilecte de la ciutat Vicente Llorens Poy, en commemoració del 747é aniversari de la fundació de Vila-real. En l'ofrena han participat també els diputats vila-realencs al Congrés i les Corts Alberto Asarta, Mònica Álvaro i Marisa Mezquita. A més, l'acte ha comptat també amb una reduïda representació de la societat civil, que s'ha volgut fer recaure en el col·lectiu professional que lluita contra la pandèmia des de la primera fila: els sanitaris.

D'aquesta manera, la corona de llorer als peus de l'estàtua del rei l'han lliurada dos membres del Departament de Salut de la Plana, la metgessa Sandra Scavone i la infermera Ruth González Peris, a les quals l'alcalde ha lliurat una figura en 3D de l'escultura de Llorens Poy que presideix el jardí, en agraïment i homenatge a la seua tasca. Seguidament, la pirotècnica Reyes Martí ha disparat una mascletada aèria, en la qual s'han pogut veure també els colors de la bandera de la ciutat.

"Per a nosaltres és molt important commemorar el nostre naixement. Complim hui, 20 de febrer, 747 anys i, com a ciutat fundada d'un tros del terme de Borriana, hem hagut de crear-ho tot. Ens agrada recordar-ho i és important que valorem l'esforç que van fer els nostres avantpassats. En aquests moments de pandèmia, sobretot, hem d'explicar a la gent que al llarg de tota la nostra història hem superat huit crisis. Ja que no podem celebrar com a tal el nostre aniversari, perquè les normes sanitàries no ens ho permeten, hem triat les noves tecnologies per a apropar la història als escolars a través d'una sèrie d'iniciatives impulsades per la Regidoria de Tradicions, i hui duem a terme aquest xicotet homenatge en el qual hem volgut que el representant de la societat civil que habitualment ens acompanya en aquest acte siguen els sanitaris", explica Benlloch.

A més de l'homenatge al fundador -que també ha comptat amb la col·locació d'una corona de llorer als peus de la rèplica del rei situada a la plaça Major-, la setmana fundacional ha comptat amb altres activitats, com el repartiment de l'Auca de la fundació de Quique i Vicent Fausto entre els escolars, la gravació de la lectura de la Carta Pobla per part de representants de secundària de la ciutat o la gravació de visites virtuals per a remetre també als centres docents. A més, s'ha fet un altre vídeo en homenatge als sis guardonats amb els Premis 20 de Febrer de 2021 (Hostal Sant Joan; Pilar Cerisuelo; Rosanna Cantavella; Pascual Falcó, Saleta; Manuel Usó, el Roget, i Paula Pérez Luceño). Tant el vídeo dels premiats com el de la lectura de la Carta Pobla pels estudiants de secundària es difondran a través de les xarxes socials municipals.

Galeria multimèdia

Imatges

Commemoració del 747é aniversari de la fundació de Vila-real _3 Commemoració del 747é aniversari de la fundació de Vila-real _2 Commemoració del 747é aniversari de la fundació de Vila-real _1

Veure més imatges

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es