Inici -> └rees -> Urbanisme -> Actualitat

Territori completarÓ la zona enjardinada de BotÓnic Calduch i rehabilitarÓ l'alqueria desprÚs de consultar el projecte amb els ve´ns

diumenge, 21 de febrer de 2021

Visita a l'alqueria de BotÓnic Calduch

La Regidoria de Territori treballa ja en el projecte per a completar l'enjardinament del solar municipal de BotÓnic Calduch aixÝ com la rehabilitaciˇ de l'alqueria que se situa en aquesta parcelĚla. L'alcalde de Vila-real, JosÚ Benlloch, i el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, han realitzat una visita juntament amb tŔcnics municipals i han anunciat que convocaran l'associaciˇ de ve´ns per a explicar aquesta actuaciˇ urbanÝstica l'objectiu de la qual Ús dignificar aquest espai complint una reivindicaciˇ hist˛rica del barri. La proposta de l'equip de govern passa per destinar els diners del Pla 135 de la Diputaciˇ de Castellˇ i sumar-hi una aportaciˇ municipal per a invertir prop de 300.000 euros en el projecte.

Benlloch ha assenyalat que "som conscients que aquest solar no estÓ en condicions i lamentem no haver pogut emprendre abans aquest projecte per˛ la situaciˇ econ˛mica de l'Ajuntament Ús molt delicada perquŔ en aquest moment no sols gestionem la crisi de la covid-19 sinˇ que arrosseguem tambÚ les dues crisis que ens va deixar el PP en herŔncia: la del deute i la de l'urbanisme", ha apuntat l'alcalde. Precisament Benlloch recorda que aquests terrenys de BotÓnic Calduch sˇn "un dels exemples de l'herŔncia enverinada de l'urbanisme que trobem en arribar al govern". D'una banda, "el 2010, el PP va ocupar part del s˛l de manera ilĚlegal, sense pagar al propietari, per a construir un jardÝ i ara aquest equip de govern estÓ lluitant perquŔ els ve´ns no perden aquesta zona verda perquŔ una sentŔncia judicial obligava a retornar el s˛l al seu propietari a causa de la mala gestiˇ dels populars", relata l'alcalde.

D'altra banda, el 2015, l'actual govern va fer front, a travÚs d'un prÚstec, al pagament d'un miliˇ d'euros pels terrenys annexos al jardÝ "tambÚ a conseqŘŔncia d'un empastre mÚs de la gestiˇ urbanÝstica del Partit Popular", indica. Aquests solars seran ara objecte d'aquesta actuaciˇ urbanÝstica per a solucionar els problemes de salubritat i dignificar un espai que estÓ situat a pocs metres del colĚlegi BotÓnic Calduch.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, apunta que "en el moment d'adquirir aquests terrenys hi havia en la zona diverses alqueries en molt mal estat i finalment vam decidir conservar-ne una d'aquestes, pel seu valor etnol˛gic, que ara rehabilitarem com a part d'aquest projecte". A mÚs, la intervenciˇ contempla l'enjardinament del terreny per a integrar-lo amb la zona verda ja existent. Segons Obiol, es planteja un jardÝ de tipus mediterrani, amb un baix cost de manteniment, aixÝ com una zona de parc canÝ per a donar servei als propietaris de mascotes d'aquesta zona de la ciutat. El jardÝ s'integraria amb la zona verda ja urbanitzada i a mÚs es rehabilitaria l'alqueria per a donar-li algun ˙s d'interÚs general, tot prioritzant l'eficiŔncia energŔtica i l'˙s de noves tecnologies. El cost global de la intervenciˇ, segons l'edil de Territori, podria rondar els 300.000 euros. Amb tot, un dels primers passos que vol fer l'equip de govern Ús convocar l'associaciˇ de ve´ns del barri del BotÓnic Calduch per a explicar el projecte i escoltar les propostes dels residents per al major consens possible sobre aquest projecte.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a l'alqueria de BotÓnic Calduch_1 Visita a l'alqueria de BotÓnic Calduch_2
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es