Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real consensua amb grups polítics i gestories les bases per a concedir les ajudes a sectors afectats per la covid-19

dilluns, 22 de febrer de 2021

Reunió amb les gestories per a consensuar les bases de les ajudes als sectors afectats per la covid-19_1

La Regidoria d'Economia ha consensuat amb els grups polítics i les gestories les bases per a la sol·licitud i concessió de les ajudes dirigides als sectors més afectats per les restriccions i mesures per a frenar la covid-19. Tal com es va comprometre l'alcalde, José Benlloch, els criteris per a la tramitació de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir així com la línia de subvencions municipal per a l'oci nocturn han sigut debatuts amb els grups municipals i amb les gestories que assessoren els autònoms i petites empreses de la ciutat que compleixen els criteris fixats pel Consell per a accedir a aquestes aportacions econòmiques la finalitat de les quals és alleujar la difícil situació econòmica ocasionada pels tancaments i restriccions decretats per a contenir la pandèmia.

Així, el regidor d'Economia, Xus Madrigal, es va reunir divendres passat amb els representants dels grups municipals, que van poder traslladar les seues propostes i dubtes sobre el document de bases elaborat pel departament, i hui mateix ha mantingut una altra trobada telemàtica amb les gestories que ha resultat ser "molt positiva". "En la reunió, hem atés els suggeriments d'aquests professionals i hem resolt els seus dubtes perquè d'aquesta manera puguen disposar com més prompte millor de la documentació necessària i facilitar-los el procés de tramitació", subratlla el regidor, que recorda que "la prioritat és accelerar en la mesura que siga possible el procediment perquè aquestes ajudes, que sabem que només són un xicotet alleujament per als autònoms i petites empreses més castigats per la crisi sanitària, arriben com més prompte millor als qui més ho necessiten". A més de la participació dels tècnics del Departament d'Economia i el personal de l'oficina d'assessorament per a la gestió d'ajudes impulsada per l'Ajuntament, la reunió ha comptat amb el director general de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, que ha explicat als professionals les línies d'ajudes que ofereix en aquests moments l'IVF perquè aquests les puguen traslladar als seus clients. Illueca ha posat sobre la taula possibilitats com ara préstecs a interés zero o amb 30% a fons perdut.

Després d'abordar el document de bases, el Departament d'Economia treballa per a accelerar els tràmits i que la concessió de les ajudes siga més àgil i immediata quan entre en vigor la modificació de crèdits aprovada per a l'aportació municipal al Pla Resistir així com per a la línia d'ajudes de l'oci nocturn. En total, la línia d'ajudes Parèntesis està dotada a Vila-real amb 1.283.267 euros, dels quals el consistori aporta 192.490 euros. A aquests, se sumen els 50.000 euros de les ajudes directes municipals al sector de l'oci.

El Decret llei 1/202, de 22 de gener, del Consell, pel qual s'aprova el Pla Resistir, que inclou ajudes Parèntesi en cada municipi per als sectors més afectats per la pandèmia, regula les activitats que tenen accés a aquestes ajudes, però delega en els ajuntaments l'elaboració de les bases que regiran el procés de tramitació. En total, es contemplen 28 activitats econòmiques d'àmbits com ara hostaleria, turisme, activitats esportives, creació artística, gestió cultural i d'espectacles, etc., per a empreses amb fins a 10 treballadors i la quantia màxima a la qual poden accedir els beneficiaris és de 2.000 euros per autònom o microempresa, a més de 200 euros per cada treballador. En el cas de la línia d'ajudes a l'oci nocturn, es tracta d'un paquet d'ajudes de 50.000 euros, de concessió directa, sense necessitat de justificar despeses, segons explica el regidor d'Economia. Les bases estableixen una ajuda fixa de 3.000 euros per a cada negoci que s'ajuste a l'activitat, estiga registrat i al corrent de pagament, mentre que es contempla un plus del 20% per a les discoteques.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió amb les gestories per a consensuar les bases de les ajudes als sectors afectats per la covid-19
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es