Inici

El Ple aprova per unanimitat la sol·licitud d'ajudes a l'Ivace per a la modernització de tres noves àrees industrials

dimarts, 23 de febrer de 2021

Ple ordinari del 23 de febrer de 2021

El Ple de l'Ajuntament de Vila-real ha aprovat per unanimitat la sol·licitud de subvenció a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per al desenvolupament de tres nous projectes de millora i modernització d'àrees industrials per valor global de 731.463 euros. La proposta de l'equip de govern, que ha comptat amb l'aval de tots els grups municipals, contempla actuar en tres zones estratègiques del desenvolupament de la ciutat: el futur clúster agroalimentari de l'entorn de l'estació, les connexions de la ronda Sud-oest amb la ciutat i la carretera d'Onda.

El regidor de Territori, Emilio M. Obiol, ha recordat que des de 2018, en el marc del Pla de reindustrialització municipal, s'han desenvolupat projectes per valor de 2,5 milions d'euros per a la modernització i millora de la competitivitat en cinc polígons, amb l'ajuda de l'Ivace. En aquesta nova convocatòria de 2021, l'Ajuntament "presenta tres projectes per a, dins de les possibilitats econòmiques municipals, que són limitades a causa dels més de 30 milions d'euros que portem pagats per l'urbanisme del PP, intentar dur a terme les màximes millores possibles amb la mínima aportació municipal". Els tres projectes de modernització i millora d'infraestructures afecten una superfície de tres milions de metres quadrats.

Un dels projectes, tal com ha detallat el regidor de Territori, es refereix a la zona de l'entorn de l'estació de Renfe, on el consistori treballa en la promoció d'un clúster agroalimentari. Es tracta de 156.880 metres quadrats, sobre els quals l'Ajuntament vol actuar amb la implantació d'il·luminació tipus led en tota la superfície, inclòs el pas subterrani del carrer de Furs de València, i completar els recorreguts per als vianants del polígon amb la construcció de voreres. La millora viària i la senyalització de carrers completen el projecte, amb una inversió prevista de 200.000 euros. El segon projecte donarà continuïtat a les millores implantades ja en el polígon de la carretera d'Onda, concretament en els 556.650 metres quadrats que queden delimitats entre l'AP-7 i l'avinguda d'Alemanya. En aquesta segona fase de la millora del polígon, està prevista una inversió de 243.926 euros per a la instal·lació d'enllumenat led que millore la seguretat, a més de voreres i una pantalla verda enfront de la central elèctrica situada en la CV-20, entre altres treballs.

El tercer dels projectes que concorren a les ajudes de la Generalitat afectarà l'àrea industrial sud de la ciutat, concretament a les connexions de tres rotondes de la nova ronda Sud-oest amb el nucli urbà: la rotonda del camí de Betxí, on s'inclourà una xicoteta àrea enjardinada, la del camí d'Artana i la del camí de la Carretera, que inclou el cobriment de la Sequiola per a poder ampliar el vial. L'àrea afectada per l'actuació afecta a 2,3 milions de metres quadrats, amb un pressupost de 287.537 euros, per a la construcció de voreres, asfaltat i enllumenat, entre d'altres.

El Ple ordinari també ha aprovat, amb el vot favorable de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, la suspensió de llicències al carrer del Riu Segura i el seu entorn. El regidor de Territori ha recordat que un dels reptes del PGOU de 1994 és la connexió de la ciutat amb el paratge protegit del Millars i aquesta zona és, ara com ara, "pràcticament l'única finestra oberta que queda entre la ciutat i el riu".  Amb la suspensió de llicències durant dos anys es pretén "afavorir el debat sobre el desenvolupament d'aquesta zona i obrir la porta a la pròxima arribada de fons europeus per a fer possibles noves dotacions".

En la sessió també s'ha donat llum verda a dues declaracions institucionals: la primera en suport a l'aturada nacional del sector primari que tindrà lloc demà dimecres, mentre que la segona és una declaració de tots els partits contra la violència, la intolerància i el lliure exercici de l'acció política així com en defensa de la democràcia i el pluralisme polític.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es