Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real habilita el Centre de Congressos per a les vacunacions per la covid-19 amb el vistiplau del Departament de Salut de la Plana

dimecres, 24 de febrer de 2021

Visita al Centre de Congressos per a habilitar-lo com a espai de vacunacions

L'Ajuntament de Vila-real ha començat ja a preparar el dispositiu per a habilitar el Centre de Congressos, Fires i Trobades com a espai de vacunació massiva per la covid-19 per a fer possible la immunització de la població vila-realenca en el marc del pla impulsat per la Conselleria de Sanitat. L'alcalde, José Benlloch, i el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, han visitat aquest matí el recinte, juntament amb diferents responsables de l'hospital, i han donat el vistiplau a la seua utilització per a dur a terme les vacunacions als diferents grups d'edat de la població local quan s'active el procés d'immunització massiva per la pandèmia.

"Des de fa setmanes estem treballant en coordinació amb l'Hospital de la Plana i el Departament de Salut perquè la ciutat puga disposar d'unes instal·lacions adequades per a vacunar la població vila-realenca i en la visita de hui hem pogut comprovar que el Centre de Congressos, Fires i Trobades s'adapta a les necessitats del pla que han perfilat els responsables sanitaris", ha explicat l'alcalde. Benlloch ha detallat que aquest recinte "disposa de les dimensions necessàries, a més d'uns bons accessos, ventilació i serveis bàsics, i també permet habilitar punts de vacunació separats i amb totes les dotacions i material sanitari en els estands que s'utilitzen en les fires i congressos". La zona d'aparcament exterior també és un altre punt a favor, tant per al seu ús com àrea d'estacionament, com per si és necessari realitzar la vacunació en vehicles.

El primer edil subratlla que ja s'està treballant en la planificació de necessitats així com en el dispositiu per si és necessari procedir al tall del trànsit en algun dels carrers annexos. També s'ha acordat activar una línia especial de l'autobús urbà gratuït per a facilitar el desplaçament dels pacients en el moment en què siguen citats per a la seua vacunació. Així mateix, l'alcalde ha transmés als responsables del Departament de Salut de la Plana que l'Ajuntament posarà a la seua disposició tot el personal necessari, tant operaris com Policia Local per al dispositiu de trànsit i seguretat. També es començarà ja a traslladar al Centre de Congressos material municipal com ara mobiliari -taules i cadires- i tanques per si és necessari delimitar zones o crear corredors d'accés als punts de vacunació.

El primer edil insisteix que "estem preparats perquè, en el moment en què arriben les vacunes i els responsables sanitaris estiguen en condicions de començar amb la immunització massiva, tot estiga preparat i que com més prompte millor la població de Vila-real estiga vacunada". En aquest sentit, l'alcalde ha llançat un missatge de tranquil·litat perquè "estem treballant i estarà tot preparat per a començar el procés de vacunació amb les màximes garanties d'eficàcia i agilitat".

Galeria multimèdia

Imatges

Visita al Centre de Congressos per a habilitar-lo com a espai de vacunacions_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es