Inici -> Àrees -> Esports -> Notícies esports

L'SME prepara un pla per a reprendre activitats i dotar d'espais a l'aire lliure a gimnasos i clubs si es confirma la recuperació de la pràctica esportiva en exteriors

dimecres, 24 de febrer de 2021

El Servei Municipal d'Esports treballa des de fa dies en un pla especial per a facilitar l'esport a l'aire lliure i reprendre així l'activitat esportiva a la ciutat una vegada la Generalitat alce les restriccions, si finalment es confirma que es permetrà la setmana que ve l'activitat física en exteriors però no en espais tancats. D'aquesta manera, l'SME no sols està preparant una programació pròpia d'activitats que recupere alguns cursets suspesos per la covid-19 en el primer trimestre, sinó que també estudia l'habilitació d'espais a l'aire lliure perquè els clubs i gimnasos privats puguen recuperar part de la seua activitat mentre no es permeten els entrenaments en interior.

"Tot sembla indicar que la setmana que ve, amb la relaxació de les restriccions, la Generalitat permetrà tornar a la pràctica esportiva, encara que de moment només a l'aire lliure, on el risc de transmissió de la covid-19 és menor. La nostra voluntat és que, de confirmar-se, els vila-realencs i les vila-realenques puguen tornar a les seues activitats i entrenaments el més prompte possible, pensant tant en la pràctica esportiva com hàbit de salut com en l'impacte econòmic que el tancament està tenint en els gimnasos i centres esportius de la ciutat", valora el regidor d'Esports i Salut, Javier Serralvo. Amb aquest objectiu, l'SME ha començat a dissenyar un pla especial per a dotar de diferents espais a l'aire lliure per a la pràctica de l'esport, que permetrien reprendre alguns cursos del primer trimestre que la covid-19 ha obligat a suspendre, així com les activitats del Reserclass per a socis i sòcies que siga possible recuperar. A més, s'estan delimitant espais per als clubs i per a poder oferir als gimnasos mentre duren les restriccions a l'interior.

"Des de la irrupció de la pandèmia, fa ja pràcticament un any, el Servei Municipal d'Esports ha actuat sempre amb absoluta prudència i responsabilitat, complint escrupolosament tots els protocols i mesures de prevenció sanitària per a fer possible la pràctica de l'esport a Vila-real amb la màxima seguretat, convençuts com estem que l'esport és salut, qualitat de vida, formació en valors i motor d'economia", valora Serralvo, qui recorda que els protocols de reobertura de les instal·lacions esportives municipals van comptar amb l'aval de la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València. Amb aquesta nova fase d'alçament parcial de les restriccions, l'SME torna a fer un pas endavant per a afavorir l'activitat física segura, adaptant-se a les circumstàncies canviants, i servir de suport a les empreses del sector. "Tenim una xarxa de gimnasos i centres esportius àmplia, responsable i preparada per a reprendre l'activitat quan siga possible i estem treballant amb ells per a aplanar-los el camí en tot el que estiga a la nostra mà, a més de la gestió de les ajudes del Pla Resistir per als sectors més afectats per la pandèmia", conclou Serralvo.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es