Inici -> La teua ciutat

Vila-real participa en la presentació del projecte del Fons Valencià per la Solidaritat per a l'empoderament polític de dones a Bolívia, l'Equador i El Salvador

tornar Imprimir

dijous, 25 de febrer de 2021

Cooperació, Solidaritat i Integració, Sala de premsa

El regidor i president del Fons Valencià per la Solidaritat, en la presentació del projecte

Vila-real participa en la presentació del projecte del Fons Valencià per la Solidaritat per a l'empoderament polític de dones a Bolívia, l'Equador i El Salvador

El regidor de Serveis Socials i president del Fons Valencià per la Solidaritat, Álvaro Escorihuela, ha participat en la presentació del projecte de cooperació internacional al desenvolupament "Creant cercles d'aprenentatge amb dones líders des de l'empoderament de representants polítiques" a Bolívia, l'Equador i El Salvador, amb l'ONG boliviana Centre Juana Azurduy. Aquesta ONG contribueix, des de fa més de tres dècades, a l'empoderament polític, cultural, econòmic i social de dones i joves de municipis dels països del Sud, avançant cap a la despatriarcalització. El projecte té una inversió de 187.500 euros (80% provinents de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat; 14,4% del Fons; i 5,6% de l'ONGD).

El projecte va dirigit a un total de 146 líders i dones d'organitzacions socials dels països participants, amb l'objectiu d'empoderar-les políticament, a pesar que indirectament es beneficiaran un miler de persones d'entorn d'aquestes dones. Vila-real participa en el projecte com a membre i municipi que ostenta la presidència del Fons Valencià per la Solidaritat.

Durant la jornada, la directora general de Cooperació Internacional, Xelo Angulo, ha destacat "la importància de fomentar el dret a la participació i a la governança democràtica amb una perspectiva de gènere per a afavorir una vertadera autonomia de les dones a tot el món". Per la seua part, el president del Fons, Álvaro Escorihuela, ha assenyalat que el "municipalisme valencià en la cooperació internacional exerceix un paper fonamental per a crear sinergies fortes com la democratització dels lideratges polítics i socials dels països del Sud amb actuacions que integren les dones en la transformació dels seus territoris".

Els objectius del projecte són continuar cooperant amb la consecució de la missió del Centre Juana Azurduy, tal com s'està realitzant des de 2016, i desenvolupar línies d'actuació per a elaborar una agenda política de les dones de l'Equador, Bolívia, El Salvador i la Comunitat Valenciana, mitjançant un treball en xarxa internacional de dones, consensuada i legitimada per a la promoció del dret de les dones a la participació política. En concret, a Bolívia, però amb major incidència sobre municipis del Departament de Chuquisaca, situat al centre-sud del país del Sud, es desenvoluparan accions per a enfortir capacitats de dones que són representants polítiques i líders d'organitzacions socials, a través d'una escola de formació política; i s'enfortirà la gestió interna d'organitzacions socials i l'establiment d'aliances estratègiques per a posar en el debat públic la realitat de l'exercici del dret a la participació política de les dones, amb el suport d'un acompanyament i assistència tècnica i l'enfortiment de les capacitats. El projecte també realitzarà un intercanvi d'experiències sobre les bones pràctiques i l'anàlisi de la realitat de la participació política de les dones en cada context geopolític amb una trobada internacional de representants polítiques dels 4 països participants.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es