Inici -> La teua ciutat

Mobilitat reordena el trÓnsit al voltant dels carrers de les Corts Valencianes i Alfons el MagnÓnim per a millorar la seguretat viÓria i ampliar les places d'aparcament

tornar Imprimir

divendres, 26 de febrer de 2021

Mobilitat, Sala de premsa

Millora i senyalitzaciˇ de l'aparcament al carrer Alfons el MagnÓnim

Mobilitat reordena el trÓnsit al voltant dels carrers de les Corts Valencianes i Alfons el MagnÓnim per a millorar la seguretat viÓria i ampliar les places d'aparcament

El Departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real estÓ duent a terme un projecte de reordenaciˇ del trÓnsit i ampliaciˇ de la zona d'estacionament al voltant dels carrers de les Corts Valencianes i Alfons el MagnÓnim. Amb motiu de les obres d'asfaltatge executades en aquest ˙ltim vial, des de l'Órea de Mobilitat que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol han realitzat un estudi de la zona tant per a senyalitzar les places d'estacionament com per a solucionar altres manques en matŔria de seguretat viÓria.

"En aquest barri, ens trobem amb un problema d'accessibilitat i connectivitat deficients, la qual cosa ha derivat en un cert caos circulatori i falta de places d'estacionament", explica Obiol. El responsable de Mobilitat indica que, "per aquest motiu, com a part del Pla municipal d'ampliaciˇ i millora de l'aparcament a Vila-real, s'ha treballat en una reordenaciˇ, que tambÚ implicarÓ una soluciˇ als problemes de falta de seguretat en alguns encreuaments, pel fet que diversos d'aquests vials tenen una doble direcciˇ". Sota aquesta premissa, el projecte contempla assimilar el tipus de circulaciˇ viÓria a la de la resta de la ciutat, amb carrers d'un ˙nic sentit.

Aquesta mesura, a mÚs de millorar la seguretat, permetrÓ crear noves places d'aparcament en implantar l'estacionament en bateria invertida, sistema d'espiga, s'han guanyat un total de 115 places, a mÚs de 7 places per a vehicles de mobilitat redu´da i una zona per a estacionament de motocicletes.

AixÝ mateix, com a projecte pilot, en els encreuaments s'implanta un sistema d'encreuaments enfrontats. Tal com expliquen des del Departament de Mobilitat, aix˛ significa que, en les interseccions en forma de creu els vehicles mai poden continuar de front, sinˇ que estan obligats a girar a la dreta o a l'esquerra. Aquest funcionament evita punts de conflicte i possibles accidents ja que, en ser obligatori el gir, mai hi ha risc de colĚlisiˇ amb un altre vehicle que circule en direcciˇ contrÓria. Aquestes mesures es consideren especialment necessÓries ja que es tracta d'una zona residencial i pr˛xima al jardÝ i el colĚlegi BotÓnic Calduch, que registra una important circulaciˇ de vehicles.

Entre les millores realitzades en matŔria de mobilitat en aquesta zona tambÚ destaca la senyalitzaciˇ de la zona per a vianants al carrer d'Alfons el MagnÓnim, en el tram entre Enric Valor i Manuel Sanchis Guarner, ja que en la major part no compta amb vorera i d'aquesta manera es garanteix la seguretat dels vianants. TambÚ s'han senyalitzat les zones de circulaciˇ d'aparcament de vehicles. Cal recordar que en aquest vial, el Departament de Serveis P˙blics ha dut a terme recentment una obra d'asfaltat, per a donar resposta aixÝ a les peticions ve´nals. Aquesta actuaciˇ forma part d'un pla de millora de diferents trams de 18 vials de la ciutat en aquells punts en els quals s'ha detectat un major deteriorament, amb la finalitat de garantir la seguretat viÓria, i que s'ha executat amb cÓrrec al contracte de manteniment de vies urbanes i rurals.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es