Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch valora la voluntat de cogovernança del president Puig en el procés de vacunació i destaca l'anticipació de Vila-real en disposar ja d'un espai per a la immunització massiva

dissabte, 27 de febrer de 2021

Reunió telemàtica amb el president de la Generalitat per a abordar el pla de vacunació contra la covid-19

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en la reunió de coordinació convocada pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a abordar, entre altres assumptes, el procés d'immunització massiva de la població enfront de la covid-19 en el moment en què la Generalitat Valenciana dispose de les vacunes. Benlloch ha valorat de manera positiva la preocupació del president perquè "les decisions en la gestió de la crisi per la covid-19 es prenguen, en la mesura que siga possible, en la línia de la cogovernança i amb la participació dels alcaldes i alcaldesses de les ciutats de més de 50.000 habitants que són els que més recursos tenen per a fer front a aquesta situació i que aglutinen més de la meitat de la població de tota la Comunitat". En la trobada telemàtica també ha participat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, al costat dels alcaldes dels municipis de més de 50.000 habitants.

L'alcalde de Vila-real ha destacat que "l'objectiu del president Puig, així com de tots els alcaldes, és que l'endemà que arriben les vacunes puga començar el procés d'immunització, per la qual cosa s'ha abordat el protocol a l'hora d'habilitar espais adequats". En aquest sentit, Benlloch ha subratllat que "la Generalitat remetrà un document amb les indicacions corresponents, encara que en el cas de Vila-real ja ens hem anticipat, ja que treballem des de fa setmanes en aquest assumpte de la mà del Departament de Salut de la Plana i els responsables de l'Hospital de la Plana, i ja comptem amb un recinte, el Centre de Congressos, que ha rebut el vistiplau per a ser utilitzat com a punt de vacunació".

Un altre dels assumptes plantejat per diversos alcaldes fa referència a la decisió sobre la setmana escolar de les festes que han sigut suspeses com les Falles o la Magdalena. Els alcaldes han demanat al president de la Generalitat la possibilitat d'establir un criteri comú en relació amb el fet que els dies escolars de les setmanes festives que han sigut suspeses es declaren lectius i encara que Ximo Puig ha explicat que es tracta d'una competència municipal, s'ha compromés a explorar, sobre la base de la normativa sobre l'estat d'alarma, la possibilitat de fixar un criteri únic. L'alcalde de Vila-real ha anunciat que en el cas de Vila-real, que ja ha anunciat la suspensió dels festejos patronals de Sant Pasqual del pròxim mes de maig, "convocarem el Consell Escolar Municipal en breu i buscarem una decisió de consens". "En cas que no hi haja un acord, seria interessant comptar amb aquest criteri per part de la Generalitat", ha afegit l'alcalde.

D'altra banda, Benlloch ha apuntat que en la trobada s'ha valorat de manera positiva l'efectivitat del tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants, ja que, segons les dades facilitades per la consellera Ana Barceló, la Comunitat ha passat d'una incidència de 1.400 casos per cada 100.000 habitants al gener, a tot just 138 casos per 100.000 habitants en els últims dies. "Hem de continuar treballant de manera coordinada per a continuar per aquesta línia d'evolució a la baixa i en aquest sentit l'Ajuntament de Vila-real continuarà col·laborant en tot el que siga necessari amb les autoritats sanitàries perquè, entre tots, puguem superar aquesta pandèmia com més prompte millor", ha conclòs l'alcalde.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es