Inici -> Àrees -> Serveis Socials -> Notícies serveis socials

El Servei d'Atenció Domiciliària garanteix l'assistència a 35 persones i es reforça en plena pandèmia el 2020

diumenge, 28 de febrer de 2021

Els Serveis Socials de l'Ajuntament de Vila-real han atés en l'últim any 35 persones a través del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). Un recurs que permet donar suport directament en la seua llar a aquelles persones, principalment majors, que per diferents motius tenen dificultats per al desenvolupament d'activitats quotidianes de manera autònoma i per a atendre situacions d'emergència. En un any particularment complicat, per la pandèmia i el confinament domiciliari, el SAD no sols no ha deixat de prestar-se en cap moment, sinó que ha reforçat el seu servei.

El gruix de les atencions les han requerides persones majors (31 en total), encara que també s'ha atés persones amb discapacitat i amb altres necessitats. Amb aquest objectiu, els treballadors de l'àrea han destinat 7.689,5 hores de treball el 2020. El programa, amb un cost de 134.997,91 euros, ha comptat amb una aportació de 43.155 euros per part de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

Les dades suposen un lleuger increment respecte al balanç de 2019, amb 30 beneficiaris i 6.904 hores dedicades a l'atenció domiciliària. El cost del programa en l'exercici de 2019 va ascendir a 114.050 euros, prop de 20.000 euros menys que l'any passat. Un increment que ha sigut assumit per l'Ajuntament de Vila-real.

"El Servei d'Atenció Domiciliària és fonamental per a millorar la qualitat de vida i augmentar l'autonomia personal i familiar de persones que necessiten un suport per a poder desenvolupar el seu propi projecte de vida, ajudant al fet que aquestes persones puguen romandre en el seu entorn i garantint que tinguen cobertes totes les seues necessitats bàsiques i una correcta atenció", assenyala el regidor de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela. "Malgrat el confinament domiciliari, aquest és un servei que no podíem deixar de prestar i així s'ha fet, incrementant fins i tot els recursos per a garantir que totes les persones tinguen les necessitats cobertes", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es