Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Vila-real participa en la campanya de Prevenció d'Addiccions amb Perspectiva de Gènere a través de la UPCCA

dilluns, 1 de març de 2021

Campanya de prevenció d'addiccions amb perspectiva de gènere de la UPPCA

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l'Ajuntament de Vila-real col·labora, juntament amb la resta de les UPCCA de la Comunitat Valenciana, en la Jornada Prevenció d'Addiccions amb Perspectiva de Gènere, que se celebrarà en línia el pròxim 10 de març. Destinada a agents d'igualtat, professionals de la prevenció de conductes addictives, professorat, famílies, joves i qualsevol persona relacionada amb l'àmbit de la joventut i la salut, la campanya vol evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions en una jornada pionera en el seu àmbit.

A través d'una metodologia principalment participativa, el taller, que es desenvoluparà el 10 de març, de 17 a 20 hores, s'estructura en vuit ponències. En aquestes, es compartiran diferents exemples d'experiències reeixides i s'establiran sinergies per a crear un treball en xarxa. Conscients de la falta d'inclusió de la perspectiva de gènere en els programes de prevenció de les conductes addictives desenvolupats en els últims trenta anys, les UPCCA pretenen analitzar i donar visibilitat a les representacions socials dels consums de substàncies per a les dones.

"Malgrat que ja està establit que la salut està determinada per múltiples factors, com la qualitat de les relacions i de les condicions de vida, l'entorn o l'accés als serveis i al mercat laboral, es troba a faltar una visió transversal que també incloga les qüestions de gènere. Per això, la jornada s'alça com una eina de gran ajuda per a repensar les actuals perspectives i considerar els seus punts cecs", explica el responsable de la UPCCA de Vila-real, José Gisbert. Així, s'intentarà respondre a qüestions com quina és l'afectació diferencial del consum d'alcohol o si es culpabilitza les dones concloent prematurament que el consum excessiu les situa en perill davant agressions sexuals. L'assistència a la jornada és gratuïta i les inscripcions estaran obertes fins al 8 de març en https://bit.ly/37KuVu7.

Galeria multimèdia

Imatges

Campanya de prevenció d'addiccions amb perspectiva de gènere de la UPPCA_2 Campanya de prevenció d'addiccions amb perspectiva de gènere de la UPPCA_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es