Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch anuncia un pla de baixada d'impostos per a ajudar el comerç i l'hostaleria locals davant els efectes de la covid-19

dilluns, 1 de març de 2021

L'alcalde presenta el Pla de baixada d'impostos per a ajudar al comerç i hostaleria locals

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat hui el Pla de baixada d'impostos per a ajudar el comerç i l'hostaleria locals, amb bonificacions de fins al 95% de l'impost de béns immobles (IBI). Aquest pla va dirigit als sectors més afectats per la covid-19 i especialment per les circumstàncies recents de cessament de l'activitat d'hostaleria i centres esportius; tancament perimetral i restriccions d'horaris comercials, unes circumstàncies "que no es donaven el 2020 i que ens han fet veure que, malgrat la complicada situació econòmica municipal, és necessari fer aquest esforç per a ajudar sobretot sectors com l'oci, el comerç i la restauració que són els que més estan patint", ha explicat Benlloch.

Aquest pla contemplarà la possibilitat que aquests negocis es beneficien d'una bonificació de fins al 95% de l'impost de béns immobles. Tal com ha explicat l'alcalde, l'aplicació de bonificacions serà possible gràcies a la modificació de l'article 6.8 de l'Ordenança fiscal 1/2020 de l'IBI, aprovada el passat 2020, amb l'objectiu d'incentivar l'arribada d'inversions a la ciutat. Ara, en aquesta situació de pandèmia, aquest canvi en l'ordenança permet aplicar una rebaixa de l'IBI a activitats d'especial interés i d'aquesta manera, fins al 31 de març, es podrà sol·licitar aquesta bonificació per part dels sectors més afectats per la covid-19.

Segons ha indicat Benlloch, "els tres únics requisits per a poder accedir a aquesta bonificació seran ser propietari d'un immoble on se situe un comerç o negoci d'hostaleria, tenir l'activitat d'alta a data de l'1 de gener de 2021 i no tenir deutes amb l'Ajuntament". En cas que l'empresari o autònom no siga propietari de l'immoble i estiga en lloguer, s'haurà d'aportar el contracte de lloguer i un document signat que acredite el compromís del propietari de beneficiar el comerç amb aquesta rebaixa de l'impost.

Totes les sol·licituds s'estudiaran per part d'una comissió formada per tècnics dels departaments d'Hisenda i Economia i, una vegada valorat l'impacte econòmic de la mesura, es farà una proposta amb el major consens possible perquè és el Ple l'òrgan que ha d'aprovar la declaració d'especial interés de l'activitat i el percentatge de bonificació de l'IBI.

L'alcalde ha recordat que aquestes mesures de rebaixa fiscal compleixen el compromís adquirit amb els representants del sector de l'hostaleria i l'oci. A més, el primer edil matisa que "fins ara havíem evitat traure ajudes directes o mesures que pogueren impactar en el pressupost atés que tenim una situació econòmica difícil, amb un elevat deute i un pressupost ajustat". Però, tal com ha afegit, "al final hi ha circumstàncies que no existien l'any passat, com ara el tancament d'alguns comerços, restriccions importants i el tancament perimetral, i això ens ha portat a entendre que tampoc eixirem d'aquesta sent responsables en les despeses del dia a dia si quan acabe la pandèmia tenim més problemes". Benlloch defensa que "si ajudem que els negocis continuen oberts, anirà millor l'economia, les empreses contractaran personal i l'any vinent podran tornar a pagar l'IBI".

Descàrrega d’arxius

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es