Inici -> La teua ciutat -> Igualtat -> Notícies d'Igualtat

Igualtat destaca el paper de la dona en la història i la societat amb diverses accions amb motiu del 8 de març

tornar Imprimir

dimarts, 2 de març de 2021

Igualtat, Sala de premsa

Igualtat destaca el paper de la dona en la història i la societat amb diverses accions amb motiu del 8 de març

Març serà el mes de les dones. Amb motiu de la commemoració, el 8 de març, del Dia de la Dona, la Regidoria d'Igualtat ha preparat una sèrie d'accions destinades a donar visibilitat al paper de la dona en la història i en la societat, a més de reivindicar la igualtat efectiva entre dones i homes en tots els àmbits de la vida. La publicació de biografies de dones valencianes destacades o l'homenatge a vila-realenques triades per les associacions que treballen en pro de la igualtat a la ciutat són les principals accions.

La commemoració del 8 de març arrancarà amb la inauguració de l'exposició "Mirades" al Mural d'Arts Visuals, situat a la plaça Major. La mostra, organitzada per l'Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres, proposa múltiples mirades femenines sobre la vida, a través de fotografies signades per dones. Després d'inaugurar l'exposició, dones triades per associacions que treballen per la igualtat a Vila-real rebran l'homenatge de la ciutat. Les dones homenatjades són: Conchita Ibáñez (Ames de Casa), Flores Higueras (Creu Roja), Dolores Moner (AC El Bressol), Lupe Gil (+QueLlet) i Fina Pilar Asensio (Grup de Dones de Vila-real). L'Associació Andrea Carballo ha excusat l'assistència. La lectura, per part de les representants de la societat, del manifest del 8 de març aprovat pel Ple municipal tancarà l'acte.

D'altra banda, durant tot el mes de març la Regidoria d'Igualtat publicarà en les seues xarxes socials una breu ressenya biogràfica d'una vintena de dones destacades de diferents àmbits de la vida i la història, com la soprano Lucrècia Borja, l'activista Pura Pérez, la historiadora Carmelina Sánchez-Cutillas, la científica Dolores Corella o la jugadora d'handbol Vanesa Amorós. "El paper de la dona en la història ha sigut i continua sent fonamental. A través d'aquestes accions, volem posar en relleu la importància de les dones en la construcció de la societat de hui, des de la proximitat i en tots els àmbits, i continuar treballant, d'aquesta manera, en la lluita per la igualtat", assenyala la regidora d'Igualtat, Rosario Royo.

Descàrrega d’arxius

Descargar archivo

Biografies de dones destacades
Tipus d'arxiu: PDF | Valencià

Galeria multimèdia

Documents

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es