Inici

El Consell Escolar Municipal acorda que la setmana de Sant Pasqual siga lectiva per als centres docents de Vila-real

dimecres, 3 de març de 2021

Consell Escolar Municipal

El Consell Escolar Municipal, presidit per l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, va aprovar anit que la setmana de Sant Pasqual siga lectiva per als centres docents de Vila-real, després que el Consell Rector de Festes avalara el mes passat la suspensió de les festes patronals amb motiu de la covid-19. Els representants de la comunitat educativa van decidir traslladar els tres dies festius a final de curs, que acabarà el 18 de juny.

"El Consell Escolar Municipal ha fet un exercici de responsabilitat davant la situació sanitària que estem vivint i ha acordat amb una àmplia majoria que els xiquets i les xiquetes de la ciutat puguen continuar anant a classe en els dies que, per calendari escolar, haurien sigut festius al maig", assenyala l'alcalde, que posa l'accent en el consens de la comunitat educativa per a adoptar aquesta decisió. En concret, l'opció de mantenir la setmana com a no lectiva va comptar amb quatre vots, enfront dels 18 que van optar per no suspendre les classes. "Amb aquesta decisió, a més, els centres docents de Vila-real s'adapten a les recomanacions de la Conselleria de Sanitat per a afavorir la contenció de la pandèmia i evitar situacions de possibles contagis durant els períodes escolars que coincideixen amb festes que no poden celebrar-se, com és el cas també de les Falles o la Magdalena de Castelló de la Plana", agrega. El dia de Sant Pasqual (17 de maig) es manté com a festiu local, tal com van aprovar els grups municipals.

Després d'acordar la setmana lectiva, el Consell Escolar va debatre les diferents possibilitats per a recuperar aquests dies festius. Van ser dues les opcions votades: acumular els tres dies lectius de més en Sant Pasqual a les vacances de Setmana Santa i Pasqua (5 vots) o sumar-los al final de curs. Aquesta última opció, avalada amb 8 vots, serà finalment la proposta que s'eleve a la Conselleria d'Educació, competent en el calendari escolar, per a la seua ratificació. D'aquesta manera, les classes acabaran enguany el 18 de juny als centres docents de Vila-real.

"Vull agrair la predisposició al diàleg i l'acord del Consell Escolar Municipal, amb l'objectiu compartit de garantir la seguretat i el benestar dels nostres menors en una situació particularment complicada com la que estem vivint. Tota la comunitat educativa, professors, famílies i escolars, estan fent un esforç enorme perquè els col·legis siguen un entorn segur", assenyala l'alcalde. "Estem convençuts que les decisions acordades ahir en el Consell són també les millors, ateses les circumstàncies de la covid-19, per a contenir la pandèmia i assegurar el benestar tant dels escolars com de la resta de la comunitat educativa i la població en general", conclou Benlloch.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es