Inici -> Àrees -> Urbanisme -> Actualitat

Mobilitat projecta una rotonda per a augmentar la seguretat en la intersecció entre els carrers dels Atrevits i Molí Bisbal

diumenge, 7 de març de 2021

El Departament de Mobilitat de l'Ajuntament de Vila-real ultima el projecte per a la construcció d'una rotonda en l'encreuament entre els carrers dels Atrevits i Molí Bisbal, a la urbanització del Madrigal, com a solució preferent per a augmentar la seguretat en aquesta intersecció, que registra un important flux de circulació. L'àrea que dirigeix el regidor Emilio M. Obiol considera la possibilitat d'instal·lar una glorieta desmuntable, fabricada amb materials reciclats i resistents, com a prova pilot per a comprovar el funcionament d'aquesta solució de mobilitat, ja que permet una major versatilitat.

"La planificació de la urbanització del Madrigal va contemplar en aquest encreuament entre els vials Atrevits i Molí Bisbal una intersecció d'una certa perillositat, per la confluència de diversos vials, i per això en el pressupost de la Regidoria per a aquest 2021 s'ha contemplat la construcció d'aquesta rotonda, que podrà escometre's quan entren en vigor els comptes aprovats aquesta mateixa setmana pel Ple", explica Emilio M. Obiol. El carrer dels Atrevits registra diàriament un trànsit de vehicles important, ja que és utilitzat per molts conductors com una circumval·lació que connecta l'entrada nord de la ciutat amb l'àrea oest de la ciutat. La densitat de trànsit augmenta de manera considerable els dies en què el Villarreal CF juga a l'Estadi de la Ceràmica ja que molts aficionats d'altres localitats que accedeixen a la ciutat des de la rotonda nord de la N-340, o fins i tot des de la CV-10 utilitzen aquests vials per a arribar fins al camp de futbol.

Com a alternativa a la construcció d'una glorieta tradicional de formigó, el Departament de Mobilitat té sobre la taula la instal·lació d'una infraestructura desmuntable amb peces prefabricades de materials reciclats, d'alta durabilitat i resistència, que seria la primera d'aquest tipus a tota la ciutat. Aquesta prova pilot permetria analitzar l'efectivitat de la mesura i, en cas que finalment es considerara necessari optar per una altra solució de seguretat viària, es podria traslladar la infraestructura a un altre punt de la ciutat. 

També en cas que finalment es decidira consolidar la rotonda amb una glorieta de formigó es podria reutilitzar aquesta de caràcter desmuntable en un altre encreuament. Tal com indiquen des de l'àrea de Mobilitat, donada l'alta durabilitat del material també es podria mantenir de manera definitiva en aquesta intersecció.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es