Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real celebra el Dia Internacional de les Dones amb el repte de continuar lluitant per un futur igualitari en el món de la covid-19

dilluns, 8 de març de 2021

Homenatge a dones que treballen per la igualtat amb motiu del 8 de març

Vila-real ha commemorat hui el Dia Internacional de les Dones amb un acte per a posar en relleu el paper de la dona en la història i la societat i reconéixer l'exemple de vila-realenques per la seua aportació a la lluita per la igualtat. La celebració del 8 de març s'ha emmarcat en el repte de "continuar lluitant per un futur igualitari en el món de la covid-19", tal com ha destacat l'alcalde de la ciutat, José Benlloch.

Els actes organitzats per la Regidoria d'Igualtat, de la mà de les entitats i la societat civil, han comptat amb la inauguració de l'exposició "Mirades", en el Mural d'Arts Visuals, situat a la plaça Major. La mostra, organitzada per l'Agrupació Fotogràfica Sarthou Carreres, proposa múltiples mirades femenines sobre la vida, a través de fotografies signades per dones.

Després de la inauguració s'ha realitzat un homenatge en nom de la ciutat a dones triades per associacions que treballen per la igualtat a Vila-real. Les dones homenatjades han sigut: Conchita Ibáñez (Ames de Casa), Flores Higueras (Creu Roja), Dolores Moner (AC El Bressol), Lupe Gil (+QueLlet), Fina Pilar Asensio (Grup de Dones de Vila-real) i Conchita Pilar Goterris (Mujeres en Igualdad). La commemoració ha finalitzat amb la lectura del manifest del 8 de març aprovat pel Ple de l'Ajuntament.

Per part seua, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, també s'ha sumat a la commemoració del 8 de març amb un vídeo per a fer una crida a "continuar lluitant per un futur igualitari en el món de la covid-19". En l'enregistrament, realitzat enfront del mural La Comunitat, situat a la plaça Major, i que simbolitza la lluita contra la violència masclista, el primer edil ha subratllat que la covid-19 ha evidenciat l'especial vulnerabilitat de les dones en situacions de crisis i ha posat l'accent en el fet que, malgrat els avanços, "encara queden molts reptes pendents en la lluita per la igualtat". Com a exemples, Benlloch ha destacat "l'atur, la bretxa salarial de gènere, la corresponsabilitat en la llar i la cura de la família, la presència de les dones en l'esfera pública i acabar amb les violències masclistes". En un moment en què la pandèmia impedeix eixir al carrer per a commemorar el 8 de març, l'alcalde ha instat que la "reivindicació se senta més alt que mai" i ha agraït de manera especial la implicació de totes les associacions que treballen dia a dia per la igualtat.

D'altra banda, durant tot el mes de març, la Regidoria d'Igualtat publicarà en les seues xarxes socials una breu ressenya biogràfica d'una vintena de dones destacades de diferents àmbits de la vida i la història, com la soprano Lucrècia Borja, l'activista Pura Pérez, la historiadora Carmelina Sánchez-Cutillas, la científica Dolores Corella o la jugadora d'handbol Vanesa Amorós, entre d'altres.

Galeria multimèdia

Imatges

Inauguració de l'exposició 'Mirades' al Mural d'Arts Visuals
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es