Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch situa la Fundació Tots Units com a model exportable d'economia social per a atendre els col·lectius vulnerables

dimarts, 9 de març de 2021

Visita a la Fundació Tots Units_3

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha valorat el model d'economia social de la Fundació Tots Units, que gestiona l'empresa Reciplana Recuperacions, durant la visita que ha realitzat a les instal·lacions, acompanyant la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, que ha tingut l'oportunitat de conéixer el treball de Tots Units per a la inserció social i laboral de persones en risc d'exclusió durant el recorregut per les dependències de Reciplana Recuperacions i la Fundació Tots Units, acompanyats per la gerent de l'entitat, Charo Castelló. En la visita també han participat el gerent de Reciplana, José Carlos Seguer; el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, i l'edil de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela.

L'alcalde ha destacat l'exemple de Tots Units, creada el 1990, "per Cáritas Diocesana i un grup de gent jove que, en un moment en què ningú parlava d'economia social, van apostar per donar una resposta, més enllà del mercantilisme i dels beneficis empresarials, a les persones amb dificultats". La Fundació Tots Units gestiona l'empresa Reciplana Recuperacions, una empresa d'inserció social i laboral per a persones amb dificultats a través d'activitats basades en el compromís ambiental com la recollida i gestió de roba i altres residus tèxtils, transport i gestió d'aparells elèctrics i electrònics, recollida i gestió de piles, recuperació de paper, recollida i gestió de mobles, voluminosos i altres objectes, etc.

Benlloch ha assegurat que "és un luxe que Vila-real siga coneguda també per exportar models com el de la Fundació Tots Units, que demostra que es pot treballar de manera diferent, més humana i acompanyant aquells que menys tenen". L'alcalde ha assenyalat que la pandèmia i el creixement desmesurat de la població mundial han evidenciat que "la societat ha de reinventar-se a través de la innovació per a poder créixer amb qualitat de vida i avançar des de la sostenibilitat, la inclusió i l'acompanyament de les persones en situació de dificultat".

Per part seua, la consellera també ha apostat per "impulsar aquests projectes d'economia social, que posen per davant les persones, la inclusió social i el medi ambient, per tot el territori valencià amb el suport de les administracions". La gerent de la fundació, Charo Castelló, ha agraït la visita tant a l'Ajuntament com a la Conselleria. "Hem pogut mostrar el que som i el que volem continuar sent: una oportunitat d'ocupació per a les persones en dificultat social, cosa que no està renyida amb una economia inclusiva i que respecte el medi ambient per a acompanyar les persones i al mateix temps promoure una economia circular", assenyala.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a la Fundació Tots Units_2 Visita a la Fundació Tots Units_1 Visita a la Fundació Tots Units
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es