Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch convida les entitats Ashiovi i Ucovi a formar part de la taula del Pacte pel renaixement per a impulsar iniciatives de promoció econòmica i estímul del consum responsable

dimecres, 10 de març de 2021

Reunió amb Ashiovi

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha manifestat la seua voluntat que l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) i la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) entren a formar part de la taula del Pacte local pel renaixement de Vila-real que en l'actualitat aglutina tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament. La incorporació de tots dos col·lectius permetria "plantejar i consensuar iniciatives de promoció econòmica i d'estímul del consum responsable, tot complint la normativa de prevenció", en les futures fases de desescalada per la pandèmia, segons ha subratllat el primer edil.

"En el procés de desescalada d'aquesta tercera onada i en el marc del pla per al renaixement de la ciutat en l'era postcovid-19, volem treballar de la mà d'aquests col·lectius, que són els interlocutors del comerç, l'hostaleria i l'oci locals, per a avançar en el model de ciutat viva i diversificada que forma part del projecte en el qual treballem des de 2011", afirma Benlloch. L'alcalde recorda que "el virus ens ha generat un parèntesi, però tenim encara molt per fer".

L'alcalde s'ha reunit aquest matí amb representants de Ashiovi per a realitzar un repàs de les mesures impulsades per l'Ajuntament de Vila-real, en compliment dels compromisos adquirits pel mateix Benlloch i el regidor d'Economia, Xus Madrigal, en la reunió mantinguda el passat 21 de gener en la qual van participar també membres dels grups municipals. En aquella trobada, a més d'acordar la realització d'activitats de promoció en el moment en què l'evolució de la pandèmia ho permeta, també es va arribar a altres acords com el llançament d'una línia d'ajudes específica per als locals d'oci nocturn. Aquesta línia, per un import total de 50.000 euros, està en fase de sol·licitud i la previsió és que els establiments puguen rebre l'ajuda en les pròximes setmanes.

Benlloch també ha explicat als representants d'Ashiovi en la cita de hui que també es poden sol·licitar des d'aquesta setmana les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, en el qual l'Ajuntament col·labora amb 192.000 euros. "Suposa un esforç important per al consistori, tenint en compte la situació de les arques municipals i la llosa de les sentències i resolucions urbanístiques que continuen arribant de l'etapa del Partit Popular i que ens obliguen a sol·licitar enguany un nou préstec", recorda.

Un altre dels compromisos adquirits amb el sector de l'hostaleria i l'oci va ser l'aplicació de bonificacions en l'impost de béns immobles (IBI) per als sectors més afectats per la covid-19. Aquesta mesura també està en tramitació, encara que el primer edil ha advertit que "de moment no podem avançar el percentatge de reducció que finalment s'hi aplicarà fins a saber l'impacte econòmic total en funció de la quantitat de sol·licituds que finalment es reben".

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es