Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real converteix l'antiga estacioneta de la 'Panderola' en la nova seu de Creu Roja amb una inversió de quasi 300.000 euros

dijous, 11 de març de 2021

Visita a la nova seu de Creu Roja_3

L'antiga estacioneta de la Panderola tornarà a reobrir les portes convertida en un espai per a la solidaritat i la cura de les persones. Després d'una inversió global de prop de 300.000 euros per part de l'Ajuntament, l'immoble s'habilitarà com a nova seu de Creu Roja Vila-real. L'alcalde, José Benlloch, ha visitat hui la reforma, que està ja en la recta final, acompanyat per la presidenta de l'agrupació local de Creu Roja, Carmen Galindo, el regidor de Territori, Emilio M. Obiol, l'edil de Serveis Socials, Álvaro Escorihuela, tècnics i representants de l'entitat social així com de l'empresa constructora.

L'estació de l'antic tramvia de vapor de la Plana que va deixar de funcionar en els anys 60, va acollir després la seu del taller d'ocupació i l'aulari d'infantil del col·legi Carles Sarthou fins a 2011. "Poc després d'arribar a l'Alcaldia, un dels primers contratemps que vam haver de gestionar va ser el despreniment de part del sostre d'aquest edifici, que va obligar a desallotjar als alumnes d'infantil del col·legi Carles Sarthou", ha recordat Benlloch. Ara, el col·legi compta amb un nou aulari dins del recinte escolar i l'edifici de l'antiga estacioneta de la Panderola, que és un immoble protegit, s'ha remodelat amb una inversió global de prop de 300.000 euros per a dotar Creu Roja Vila-real d'un espai d'acord amb la labor que realitza l'entitat local, que compta amb més d'un miler de socis i 500 voluntaris, i que desenvolupa fins a 70 programes per a la intervenció social, acompanyament, formació, ocupació, assistència als refugiats, sanitat, etc.

L'edifici se cedirà a l'entitat durant 50 anys, tal com ha explicat l'alcalde, qui ha remarcat que aquest projecte "reforça la nostra aliança amb la societat civil, el nostre compromís amb Creu Roja, una entitat sense la qual l'evolució de Vila-real no seria la mateixa, ja que ens ajuda a fer d'aquesta una ciutat més humana, més solidària i una ciutat millor". Així mateix, el primer edil, que ha reconegut la gran labor de Creu Roja durant la pandèmia, ha incidit en què l'adequació de l'antiga estacioneta de la Panderola és també "un projecte que demostra l'estima pel nostre patrimoni i per l'optimització d'espais de la ciutat per a evitar que es perden".

En l'actualitat s'executa la segona fase de la reforma, adjudicada per 106.000 euros a l'empresa Antilia Obras y Proyectos. L'obra consisteix en la redistribució d'espais interiors, compartimentació de despatxos, substitució de la il·luminació de la planta baixa i la instal·lació elèctrica per a adaptar-la als nous llocs de treball i la instal·lació d'un sistema de climatització i de ventilació en tota la zona d'actuació. Amb una superfície útil de 407 m², la seu de Creu Roja ocuparà tota la primera planta i part de la planta baixa. Prèviament, l'Ajuntament va actuar per a la rehabilitació de la coberta de l'edifici i una primera fase d'adequació d'espais interiors. Així mateix, el Departament de Territori ha dut a terme una remodelació de la zona d'aparcament a l'entorn de la plaça de la Panderola, que ha permés habilitar 71 noves places d'estacionament.

La presidenta de Creu Roja Vila-real, Carmen Galindo, ha agraït a l'Ajuntament la cessió del local, en el qual desenvoluparan el seu treball una trentena de tècnics, a més de les persones voluntàries. "Ens feia molta falta perquè l'espai que tenim ara no és suficient per a tota l'activitat que duem a terme", ha subratllat. Per la seua part, María Arrufat, expresidenta de l'agrupació local, ha enaltit l'excel·lent ubicació i característiques de la nova seu.

L'Ajuntament de Vila-real manté un conveni anual amb Creu Roja, que en aquest 2021 ha augmentat fins als 150.000 euros (10.000 euros més que el 2020). A més, l'entitat ha exercit un paper crucial en la lluita contra la covid-19, per la qual cosa el 2020 el consistori va reforçar la col·laboració econòmica amb altres 80.000 euros destinats a la lluita contra la pandèmia.

Galeria multimèdia

Imatges

Visita a la nova seu de Creu Roja_2 Visita a la nova seu de Creu Roja Visita a la nova seu de Creu Roja_1
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es