Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch constitueix una mesa de coordinació per a facilitar el procés de vacunació massiva a Vila-real

divendres, 12 de març de 2021

Reunió de la Mesa de coordinació per a facilitar el procés de vacunació massiva

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit aquest matí la constitució de la mesa de coordinació per a la vacunació massiva a Vila-real, amb vista a l'inici del procés, a partir de la setmana que ve. "La vacuna és la principal esperança que tenim per a acabar amb aquesta pandèmia que tants estralls està causant en l'àmbit econòmic i social. Des del primer moment, com sempre, ens hem posat a la disposició de les autoritats sanitàries perquè el procés de vacunació massiva siga el més àgil i fàcil per a tots. A través d'aquesta mesa, coordinarem les diferents línies d'actuació en les quals estem treballant ja des de fa algunes setmanes, perquè la vacunació massiva a Vila-real es desenvolupe amb la major eficiència i efectivitat possible, en allò que està a la nostra mà", valora Benlloch.

La mesa de coordinació per a la vacunació massiva a Vila-real està formada pels regidors i tècnics de les àrees de Policia Local, Protecció Civil, Congressos, Serveis Públics i Mobilitat i estarà coordinada per la primera tinent d'alcalde i regidora de Sanitat i de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez. El condicionament del Centre de Congressos, Fires i Trobades com a espai de vacunació, que s'està duent a terme per part de l'àrea de Congressos i Serveis Públics comptarà també amb un dispositiu especial de seguretat i ordenació del trànsit, per a facilitar entrades i eixides, a més de l'habilitació de places d'aparcament i una línia d'autobús gratuït que garantisca la connexió des de qualsevol punt de la ciutat. A més, es dotarà de wifi amb la màxima potència a l'espai i es revisaran les barreres arquitectòniques que pogueren existir en l'entorn. Protecció Civil, per la seua part, ha fet una crida als seus voluntaris perquè estiguen disponibles per a qualsevol actuació que poguera ser necessària.

"Tot aquest pla especial el coordinarem també, com no podia ser d'una altra manera, amb els professionals del Departament de Salut de la Plana, i ens posarem a la seua disposició perquè la vacuna supose, definitivament, la batalla final en aquesta lluita contra la covid-19", assenyala Benlloch. En aquest punt, l'alcalde recorda que el Centre de Congressos s'ha cedit a la Conselleria de Sanitat per a ser utilitzat com a espai de vacunació massiva, després de la cessió del Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar i l'Alberg Municipal com a espai segur per a temporers agrícoles. "El Centre de Congressos té totes les característiques necessàries, superfície, accessos, ventilació, equipament, pàrquing i fins i tot separadors que poden garantir la intimitat de les vacunacions", recorda l'alcalde. En concret, compta amb més de 3.500 metres quadrats en una superfície diàfana i patis exteriors, amb estands per a la distribució de l'espai, banys i totes les connexions elèctriques i d'internet necessàries.

"Ho tenim tot preparat per a quan arribe la vacuna i sembla que la vacuna ja és ací, amb les primeres injeccions al personal docent a partir de la setmana que ve", valora Benlloch. "A través d'aquesta mesa de coordinació continuarem treballant per a polir tots els detalls, dissenyar el dispositiu per als dies de vacunació que venen i posar tot de la nostra part perquè el procés siga un èxit i puguem véncer, junts, com hem fet sempre, el virus", conclou. Dilluns que ve, la mesa de coordinació ha convocat també els responsables sanitaris del Departament de Salut de la Plana per a continuar avançant en aquesta línia.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es