Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Benlloch valora l'aportació de 360.000 euros de la Diputació per a la rehabilitació de l'Alberg del Termet

dissabte, 13 de març de 2021

L'Alberg Municipal del Termet comptarà finalment amb 360.000 euros, finançats per la Diputació Provincial, per a la seua completa rehabilitació i condicionament. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha valorat la recent dotació provincial per al projecte de l'Alberg del Termet, després de la incorporació dels romanents als pressupostos provincials aquesta mateixa setmana. "Una vegada més, complim la nostra paraula i l'Alberg compta ja amb els 360.000 euros compromesos per a poder escometre una rehabilitació íntegra i més ambiciosa que la plantejada inicialment, que ens permetrà comptar a Vila-real amb un alberg del segle XXI", assenyala Benlloch, qui ha volgut agrair al president de la Diputació, José Martí, el seu compromís amb la ciutat.

"Malgrat les mentides d'alguns, Vila-real no ha perdut ni un euro. Hem hagut de suportar acusacions contínues de mala gestió; però, mentre uns semblava que tenien ganes que es perderen diners, nosaltres no hem deixat de treballar perquè això no passara i que els vila-realencs no perden cap oportunitat", agrega l'alcalde. Tal com va avançar ja Benlloch a finals de l'any passat, la dotació provincial per a l'Alberg Municipal, inicialment de 180.000 euros, es completaria fins als 360.000 euros al llarg de l'any, incorporant d'aquesta manera els diners previstos en el seu moment per al condicionament del molí de la Vila -l'adjudicació del qual va quedar deserta-. La incorporació dels romanents al pressupost de la Diputació ha permés complir amb aquest compromís, de manera que el projecte contempla ja una consignació per a l'exercici de 2021 de 360.000 euros.

Amb quasi un segle d'història, l'Alberg Municipal és un dels edificis més emblemàtics de l'entorn del Termet. Inclòs en els Plans 135 de la Diputació de 2018, després d'una primera licitació que va quedar deserta i una vegada adjudicada l'obra, el 2019 es van detectar problemes estructurals en l'edifici que van aconsellar revisar el projecte, adjudicat per 166.000 euros. "La greu situació econòmica que arrosseguem a l'Ajuntament de Vila-real a conseqüència de la gestió urbanística i els empastres heretats del PP, pels quals portem pagats ja més de 30 milions d'euros, van impedir que poguérem suplementar amb aportació municipal la quantitat necessària per a escometre l'obra que l'Alberg necessitava", assenyala l'alcalde. "Aquesta situació", agrega, "sumada a la irrupció de la pandèmia, que ningú podia preveure, ens van portar a aparcar temporalment el projecte. Però des del primer moment vam dir que no renunciàvem ni a dotar a Vila-real de l'Alberg del segle XXI que una ciutat com la nostra mereix ni a rebre l'aportació íntegra dels Plans 135 que ens correspon".

En aquests moments, a més, l'Alberg del Termet està cedit temporalment a la Conselleria d'Agricultura per al seu ús com a espai segur per a temporers agrícoles que pogueren veure's afectats per la covid-19 durant la campanya. Vila-real va ser, de fet, la primera població de la Comunitat a oferir un espai municipal per a donar resposta residencial als temporers en la pandèmia. "Com que està cedit, vam acordar amb el president de la Diputació que no era necessari comptar amb tot el finançament a l'inici i que es completaria la dotació fins als 360.000 euros al llarg de l'any. Així ha sigut, per la qual cosa vull agrair especialment al president provincial el compliment de la seua paraula i el seu compromís amb la nostra ciutat", conclou.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es