Inici -> Ajuntament -> At. Ciutadania, Proximitat i Consum -> Notícies

Vila-real tramita 186 sol·licituds la primera setmana de termini per a la petició d'ajudes anticovid

diumenge, 14 de març de 2021

La primera setmana de termini per a la sol·licitud de les ajudes destinades als sectors econòmics més castigats per les restriccions per a la contenció de la pandèmia s'ha tancat amb un total de 186 peticions tramitades a l'Ajuntament de Vila-real. El gruix d'aquestes (158) correspon a la sol·licitud d'ajudes Parèntesi del Pla Resistir destinat a autònoms i microempreses de sectors especialment afectats per la covid-19 com l'hostaleria o els centres esportius, que han hagut de paralitzar la seua activitat. Així es reflecteix en les dades recaptades pel Departament d'Atenció i Tràmits del consistori, que ha habilitat un mecanisme específic de cita prèvia, a més de personal dedicat exclusivament a la tramitació de totes les ajudes anticovid, com a complement a la tramitació per via telemàtica a través de la seu electrònica del web municipal.

Un total de 23 sol·licituds són per a la bonificació de l'impost de béns immobles (IBI), un avantatge fiscal impulsat per l'Ajuntament dins del Pla de rebaixa d'impostos per a ajudar l'hostaleria i el comerç de la ciutat. Finalment, 5 peticions corresponen a la línia d'ajudes especial destinada exclusivament als locals d'oci nocturn, per ser un sector durament castigat per les restriccions de la pandèmia ja que pràcticament no ha pogut tenir activitat durant l'últim any.

La regidora de Proximitat, Miriam Caravaca, responsable del Departament d'Atenció i Tràmits, explica que "el sistema de cita prèvia està funcionant molt bé i estem donant cita el mateix dia ja que la majoria de sol·licituds, el 90%, es tramita per via telemàtica, a través de la seu electrònica municipal, i únicament un 10% de les peticions es realitzen de manera presencial al consistori en la finestreta habilitada per a aquest fi". Aquesta finestreta especial gestiona tant les ajudes a l'oci nocturn, creades per l'Ajuntament i dotades amb 50.000 euros, com les subvencions incloses en el Pla Resistir, que compten amb 1,2 milions d'euros (192.000 euros de l'Ajuntament) per a sectors com l'hostaleria o els centres esportius, que han hagut de parar la seua activitat amb motiu de les restriccions per a la contenció de la covid-19. A més, fins al 31 de març està obert el termini per a sol·licitar la bonificació de l'IBI, mitjançant la declaració d'activitat d'interés especial. La instància està disponible en la seu electrònica, en el catàleg de tràmits "Exempcions i bonificacions de l'impost de béns immobles de naturalesa urbana".

Cal recordar que l'Ajuntament també compta amb una oficina d'assessorament especial, situada a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), per a resoldre tots els dubtes dels afectats i garantir un accés fàcil a totes les ajudes.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es