Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Benlloch perfila amb el Departament de Salut de la Plana el dispositiu per a arrancar el procés de vacunació massiva amb la immunització del personal docent

dilluns, 15 de març de 2021

Reunió de coordinació per al procés de vacunació massiva_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora de Sanitat, Silvia Gómez, s'han reunit aquest matí amb el gerent de l'Àrea de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i responsables sanitaris del Departament per a perfilar el dispositiu especial de la vacunació massiva, que arrancarà aquesta mateixa setmana al Centre de Congressos, Fires i Trobades amb la immunització dels docents de Vila-real i municipis de l'entorn. La trobada, emmarcada en la Mesa de coordinació del procés de vacunació massiva constituïda la setmana passada, ha comptat també amb els directors mèdics, econòmics i d'infermeria del Departament i els coordinadors mèdics i d'infermeria dels centres de salut de Vila-real, a més del regidor de Congressos, Diego A. Vila; el comissari principal en cap de la Policia Local, José Ramón Nieto, i els tècnics municipals de Congressos i de Mobilitat.

"Hem pogut comprovar com està avançant tot el procés d'adaptació del Centre de Congressos com a punt de vacunació massiva i perfilar algunes qüestions referents al dispositiu de mobilitat i accessos del recinte, perquè tot estiga preparat de cara al fet que, dijous que ve, arranque la immunització dels docents i continuar avançant, d'aquesta manera, per a guanyar la batalla definitiva contra el virus", assenyala l'alcalde. Després de la reunió de coordinació a la Prefectura de la Policia Local, els regidors i responsables sanitaris s'han traslladat al Centre de Congressos per a comprovar la distribució d'espais i el condicionament del recinte, on s'habilitaran onze boxs de vacunació en els quals està prevista la inoculació de la vacuna a més d'un centenar de persones cada mitja hora. Al centre d'immunització de Vila-real es desplaçaran docents tant dels centres educatius de la ciutat -dels nivells de secundària, primària i infantil- com d'altres municipis veïns, com ara Nules, Betxí, Montanejos o Artana, entre d'altres.

"Volem agrair una vegada més la dedicació de tot el personal del Departament de Salut de la Plana en aquesta lluita diària contra la pandèmia. Emprendrem ara un procés esperançador i delicat, en el qual tant els professionals sanitaris com tota la ciutadania han de saber que tenen l'Ajuntament del seu costat", agrega la regidora de Sanitat, que assenyala també que els responsables de salut de la Plana han destacat la col·laboració del consistori en la lluita contra el virus.

Juntament amb el desplegament d'un operatiu especial que implica diversos departaments i la creació d'una mesa de coordinació, el govern local ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries tots els recursos municipals per a garantir la major eficàcia i agilitat en el procés de vacunació massiva. Entre d'altres, s'ha cedit a la Conselleria de Sanitat el Centre de Congressos per al seu ús com a espai d'immunització contra la covid-19 per a tota la població; cessió que es produeix després de l'habilitació del Centre de Tecnificació Esportiva com a hospital auxiliar i l'Alberg Municipal com a espai segur per a l'ús de temporers agrícoles afectats pel virus.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de coordinació per al procés de vacunació massiva
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es