Inici

Vila-real llanša un projecte d'activitats educatives complementÓries per a facilitar la conciliaciˇ i compensar els efectes negatius de la covid-19 en l'alumnat

dimarts, 16 de marš de 2021

La regidora Aida Beteta ha presentat el projecte d'activitats educatives complementÓries Educavila DiveraprÚn

La regidora d'Educaciˇ, Aida Beteta, ha presentat hui les activitats educatives complementÓries impulsades des de l'Ajuntament per a l'alumnat de 3 a 18 anys i que es duen a terme grÓcies a haver aconseguit una subvenciˇ de la Conselleria d'Educaciˇ de 88.189 euros. Aquest projecte educatiu es presenta com una segona fase del projecte Educavila DiveraprÚn que la Regidoria va llanšar ara fa un any per a oferir activitats complementÓries als escolars durant el confinament. Ara, aquesta nova iniciativa tÚ com a finalitats principals facilitar la conciliaciˇ de la vida laboral i familiar aixÝ com compensar els efectes negatius del confinament i les restriccions per la pandŔmia de covid-19 en l'alumnat.

Les activitats, que tenen com a eixos centrals l'activitat fÝsica, el reforš educatiu, la salut i el benestar, la naturalesa i les noves tecnologies, es desenvoluparan durant els mesos d'abril, maig i juny, tal com ha explicat la regidora. Durant el mes d'abril s'han programat activitats de rob˛tica, multidisciplinÓries, tallers d'escola viva, activitats amb l'entitat XiCaEs -que atÚn xiquets i xiquetes amb capacitats especials- i el projecte d'oci juvenil alternatiu A On?. En els mesos de maig i juny es realitzaran altres propostes relacionades amb la nutriciˇ i les tecnologies de la informaciˇ i la comunicaciˇ (TIC).

Les primeres activitats estan programades del 6 al 9 d'abril. D'una banda, es realitzaran tallers de rob˛tica dirigits a alumnat de 6 a 16 anys, en horari de 9.00 a 13.00 hores. S'han previst un total de 200 places i es duran a terme al colĚlegi Pintor Gimeno Barˇn, la Biblioteca UniversitÓria del Coneixement (BUC) i l'Espai Jove. En les mateixes dates tambÚ s'oferiran activitats multidisciplinÓries per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys, que segurament es desenvoluparan en dos centres educatius, per a les quals hi haurÓ un total de 100 places. Respecte als tallers d'escola viva, es desenvoluparan en l'espai Naturalment situat a l'avinguda de Franša, tambÚ del 6 al 9 d'abril, de 10.00 a 13.00 hores.

La preinscripciˇ per a totes les activitats es podrÓ realitzar del 18 al 25 de marš a travÚs de la pÓgina web de l'Ajuntament de Vila-real (www.vila-real.es) i el 26 de marš es durÓ a terme un sorteig per a assignar les places. Totes les activitats i tallers es realitzaran seguint els protocols de prevenciˇ per a la contenciˇ de la pandŔmia de covid-19, en grups limitats i amb les mesures d'higiene corresponents.

Aida Beteta ha destacat la importÓncia d'aquest projecte educatiu complementari com una manera de "continuar avanšant i apostant per una educaciˇ de qualitat, de la mÓ de tota la comunitat educativa de Vila-real, i sempre tenint com a protagonistes els nostres xiquets i xiquetes, que sˇn el mÚs important per a nosaltres".

Finalment, Beteta tambÚ ha recordat altres mesures impulsades per l'Ajuntament en aquest curs per a ajudar a garantir la seguretat a les aules i facilitar el retorn fÝsic a l'escola, com la inversiˇ de 131.000 euros en manteniment, l'ampliaciˇ del contracte de neteja i desinfecciˇ dels centres educatius, l'acord amb dues empreses locals per al subministrament de gel hidroalcoh˛lic, paper i dispensadors als colĚlegis, o la incorporaciˇ de conserges i personal auxiliar a travÚs del pla d'ocupaciˇ de la Generalitat ECOVID 2020, Avalem ExperiŔncia.

Destaquem
App Banner Sala de prensa B˙stia CiutadÓ Venta d'entrades AccÚs a la seu electr˛nica interior Banner Cita Previa
Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es