Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real tanca 2020 amb 6,7 milions de romanents que es destinaran quasi íntegrament al llast de l'urbanisme del PP, l'impacte de les ajudes anticovid i els grans contractes

tornar Imprimir

dissabte, 20 de març de 2021

Sala de premsa, Ajuntament

Vila-real tanca 2020 amb 6,7 milions de romanents que es destinaran quasi íntegrament al llast de l'urbanisme del PP, l'impacte de les ajudes anticovid i els grans contractes

L'Ajuntament de Vila-real donarà compte en el pròxim Ple ordinari de la liquidació del pressupost de 2020, que llança un total de 6,7 milions d'euros de romanents de Tresoreria. Una quantitat que, segons subratlla l'alcalde de la ciutat, José Benlloch, "està pràcticament ja tota compromesa per a fer front, entre altres qüestions, al llast de l'urbanisme del PP, a l'impacte de les ajudes als sectors més afectats per la covid-19, als pagaments pendents a funcionaris i als nous reptes per a perfilar la Vila-real del futur com reforçar els grans contractes de serveis municipals que hem de licitar o garantir el cofinançament de les subvencions que puguen arribar d'altres administracions o de la Unió Europea en el marc de la reconstrucció postcovid".

Benlloch va signar el 15 de març la liquidació dels comptes de 2020 amb un romanent que "enguany ha ascendit fins als 6,7 milions d'euros pel fet que hem tingut més ingressos dels previstos i també hem realitzat menys despeses de les que havíem pressupostat inicialment". El primer edil detalla que els sobrants de l'anterior pressupost corresponen a diferents conceptes: d'una banda, el pagament per part de la Generalitat Valenciana de deute pendent pels convenis de Serveis Socials o la liquidació de subvencions com l'aportació de l'Ivace per a la modernització dels polígons o els fons Feder per a rehabilitar el Gran Casino i el Teatre Tagoba; així mateix, també hi ha hagut una major aportació de la prevista per a la participació en els ingressos de l'Estat (PIE); finalment, Benlloch explica que "hi ha hagut una part d'inexecució del pressupost per despeses i inversions que no hem pogut dur a terme". En aquest apartat, el primer edil reconeix que a causa de la pandèmia, "hem tingut un estalvi per exemple en despeses de subministraments bàsics d'edificis municipals que han estat tancats a conseqüència de la situació sanitària, al qual se sumen també els projectes que hem hagut de retardar precisament arran d'aquesta crisi per la covid-19". També ha influït en la liquidació del pressupost de 2020 el canvi de criteri comptable pel qual l'exercici es va tancar el 10 de desembre i per tant les despeses realitzades des d'aquesta data i fins al 31 de desembre es computen en la partida 413 i per tant es pagaran amb càrrec als romanents.

Així les coses, dels 6,7 milions de romanents de Tresoreria, 2 milions d'euros es destinaran al pagament de despeses pendents de l'anterior exercici. Dels 4,7 restants, pràcticament un milió sufragarà interessos per resolucions urbanístiques heretades del PP, als quals se sumen altres 400.000 euros d'una nova sentència que ha arribat al consistori després de l'aprovació del pressupost. Altres 600.000 euros, aproximadament, serviran per a fer front al pagament pendent de la productivitat dels funcionaris i es preveuen 700.000 euros més per a poder cobrir els grans contractes en licitació o previstos per a aquest 2021. Aquestes despeses "fixes" deixen a penes 2 milions d'euros per a completar les necessitats de despesa corrent de les diferents regidories i per a fer front a l'impacte de les ajudes anticovid, com pot ser la bonificació de l'IBI. 

"Com sempre diem, aquest equip de govern no sols té la responsabilitat de gestionar la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia, sinó que el nostre repte és encara més difícil perquè arrosseguem les crisis del deute i de l'urbanisme que ens va deixar el Partit Popular, però no deixarem de treballar perquè Vila-real estiga preparada per a afrontar les oportunitats de la recuperació en l'era postcovid", conclou Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es