Inici -> Àrees -> Participació ciutadana -> Notícies

El Consell de Xiquets i Xiquetes aprofundeix en l'ús de recursos telemàtics per a promoure la participació

dissabte, 20 de març de 2021

Jornada internacional del Consell de Xiquets i Xiquetes

La Regidoria de Participació Ciutadana aprofundeix en les noves estratègies i eines telemàtiques per a continuar fent possible la implicació dels xiquets i les xiquetes en la presa de decisions que afecten la ciutat. La regidora responsable de l'àrea, Miriam Caravaca, ha participat de manera telemàtica en una jornada amb caràcter internacional centrada a explorar els recursos que ofereixen les noves tecnologies per a mantenir actiu el treball del Consell de Xiquets i Xiquetes. La jornada ha sigut impulsada en el marc de la xarxa La Città dei Bambini de la qual forma part el consistori.

"L'actual pandèmia i la impossibilitat de mantenir reunions presencials no ha impedit que des de l'Ajuntament de Vila-real continuem apostant per la participació, aprofitant les possibilitats de les eines telemàtiques i les noves tecnologies", explica la regidora, qui recorda que "el Consell de Xiquets i Xiquetes ha seguit i continua reunint-se de manera periòdica de manera virtual per a treballar en els diferents projectes que tenen en marxa i per a aportar la seua visió sobre com ha de ser la ciutat de la qual ells i elles són una part fonamental". En aquest sentit, Caravaca recorda que "és important que la cultura de la participació siga present des de les edats primerenques perquè els nostres xiquets i xiquetes tenen també dret a opinar i a ser escoltats però també perquè d'aquesta manera formarem adults implicats en les decisions que afecten la seua ciutat".

En la jornada, que ha comptat amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Buenos Aires, han participat membres de la xarxa La Città dei Bambini d'Espanya, Portugal, Itàlia, l'Argentina, Brasil, l'Uruguai, Xile, República Dominicana, el Perú, Colòmbia, Mèxic i Costa Rica.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es