Inici -> └rees -> Policia Local -> Campanyes

La Policia Local vigilarÓ el compliment dels senyals d'estop i cediu el pas en detectar que suposen un 25% dels accidents viaris a Vila-real

diumenge, 21 de marš de 2021

No respectar els senyals d'estop i cediu el pas ha sigut la principal causa d'accidents a Vila-real durant el 2020, amb un 25% dels sinistres. Per aquest motiu, la Policia Local, a travÚs de la Unitat de TrÓnsit, posa en marxa una nova campanya amb l'objectiu de vetlar pel compliment d'aquestes senyalitzacions, evitar accidents i millorar la seguretat viÓria a la ciutat.

Del 22 al 31 de marš, els agents de la Unitat de TrÓnsit realitzaran controls estratŔgics al llarg de tota la poblaciˇ, incidint en aquells punts on s'observa major Ýndex d'infraccions. Saltar-se un estop o un cediu el pas es considera una infracciˇ greu contemplada en RDL 6/2015 i porta aparellada una multa de 200 euros, aixÝ com la retirada de 4 punts del permÝs o llicŔncia de conduir.

"La principal diferŔncia entre cediu el pas i l'estop Ús que el primer no requereix d'una detenciˇ total del vehicle, excepte si Ús necessari per a afavorir als vehicles que tenen preferŔncia. Quan ens trobem davant un senyal d'estop, hem de detenir-nos sempre, encara que ens semble que no venen vehicles. Alguns conductors semblen creure que, com el vehicle que circulava davant ja s'ha detingut, ells poden passar sense parar-se, nomÚs reduint la velocitat. Aquest comportament Ús erroni i sancionable", incideix la Policia Local.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gˇmez, recorda als conductors la importÓncia d'observar els senyals de trÓnsit. "Moltes vegades, condu´m confiats i podem pensar que no Ús necessari, per˛ que saltar-se un stop o un cediu el pas supose el 25% de tots els sinistres viaris a la nostra ciutat demostra que no hem de baixar la guÓrdia. Amb un gest molt senzill podrem evitar accidents i millorar la seguretat del trÓnsit a la nostra ciutat", conclou.

Plaša Major s/n. 12540 Vila-real (Castellˇ)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposiciˇ de notificacions: notificaciones@vila-real.es