Inici

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars repara el mirador d'aus de Carnissers

tornar Imprimir

dimecres, 17 de març de 2021

Sala de premsa, Medi Ambient

Restauració de l'observatori d'aus de Carnissers_3

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Millars repara el mirador d'aus de Carnissers

El Consorci Gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars ha restaurat l'observatori d'aus de fusta ubicat al marge dret del riu en la zona coneguda com a Carnissers. L'empresa encarregada dels treballs de restauració ha hagut de canviar tota la base formada per pals llargs de fusta, ja que les condicions meteorològiques adverses els havien desgastat i fins i tot en alguns llocs estaven corromputs. També s'han obert dos nous finestrals que permetran obtenir una panoràmica més ampla de la zona d'observació. Finalment han pintat tota l'estructura amb un colorant especial i natural que assegurarà una vida més llarga a tot l'observatori.

El mirador d'aus de Carnissers està ubicat damunt d'un talús al marge dret del riu i a uns pocs quilòmetres de la desembocadura amb la mar. Des d'aquest emplaçament es poden realitzar molt bones observacions d'aus, principalment de diverses espècies com ara anàtids, polles d'aigua (Gallinula chloropus), fotges comunes (Fulica atra), diverses espècies d'ardeids i durant els mesos de primavera i l'estiu una gran quantitat d'abellerols (Merops apiaster) que crien en forats dels talussos, oronetes i falcillots. Durant els mesos de primavera, estiu i tardor el mirador de Carnissers també és molt adequat per a l'observació de rapinyaires com l'arpellot de marjal (Circus aeruginosus), l'àguila de calçada (Hieraaetus pennatus) i amb un poc de sort es pot arribar a albirar l'àguila pescadora (Pandion haliaetus).

Durant la primera fase dels treballs s'ha revisat i reposat tot l'equipament deteriorat dels 14 quilòmetres lineals del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. En aquesta segona fase que serà més minuciosa, s'estan revisant i restaurant les estructures dels observatoris d'aus, els bancs de fusta i altres elements i més tard es canviaran i actualitzaran els continguts informatius presents al riu. Els treballs s'han pressupostat per 12.039 €.

Galeria multimèdia

Imatges

Restauració de l'observatori d'aus de Carnissers Restauració de l'observatori d'aus de Carnissers_1 Restauració de l'observatori d'aus de Carnissers_2
Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es