Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

Vila-real respon a la carta de l'alumnat del Pius XII a l'alcalde i embellirà la paret annexa al pati d'infantil amb un mural al·legòric sobre les tradicions locals

dilluns, 22 de març de 2021

Fotografia d'arxiu de la visita dels escolars del col·legi Pius XII a l'Ajuntament per a entregar la carta a l'alcalde

El rei Jaume I, el ball de l'Anguilla, el Tirorí, tirorí, l'agricultura, la mona de Pasqua i moltes altres tradicions locals embelliran el mur del pati d'infantil del col·legi Pius XII amb el segell de les il·lustradores vila-realenques Laulauenlaseuatinta. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Vila-real donarà resposta a la petició traslladada per un grup d'alumnes del centre l'any passat en una carta dirigida a l'alcalde, José Benlloch, per a embellir la paret del centre d'alzhèimer, annexa al centre.

"L'alcalde va rebre el curs passat a un grup d'alumnes d'infantil del col·legi Pius XII, que li van fer arribar una carta escrita i signada per ells mateixos per a demanar que es pintara un mural per a embellir la paret que dona al pati d'infantil, alçada durant la construcció del centre d'alzhèimer annex al centre. Ha sigut un procés llarg i complicat, perquè es tracta d'una paret molt gran i d'accés difícil, però finalment, prompte procedirem a pintar el mural amb una al·legoria de les tradicions locals", explica la regidora de Tradicions, Noelia Samblás, que s'ha encarregat de les gestions per a fer possible la resposta a la petició dels escolars. Els xiquets i xiquetes, que ara cursen primer de primària, participaran en una de les fases per a pintar el nou mural. "Les il·lustradores vila-realenques Laulauenlaseuatinta s'han encarregat del disseny i estem convençuts que als alumnes del col·legi Pius XII els encantarà, tant els dibuixos com l'experiència de poder participar en la materialització del mural", agrega.

Malgrat les dificultats, la regidora i les il·lustradores han acordat amb les mestres del centre una solució per a poder donar resposta a les demandes de l'alumnat. Per a això, s'ha decidit retirar el reixat de seguretat de la paret original del centre, que serà la que es pintarà amb l'al·legoria de les tradicions locals, amb unes dimensions de 2,3 metres d'alt per 22 de llarg. El mur del centre d'alzhèimer es decorarà amb elements que donen continuïtat al disseny, encara que sense ocupar tota la paret, donada la impossibilitat d'utilitzar grues o bastides per la falta d'espai.

"L'alcalde es va comprometre amb els xiquets i xiquetes de Pius XII a millorar aquesta paret, que preocupava molt als escolars, i haver pogut atendre aquesta reivindicació dels més xicotets ens fa especial il·lusió, perquè és també una manera de demostrar-los que lluitar i treballar pel que ens preocupa té els seus fruits", agrega Samblás. Per a això, el dibuix ideat per Laulauenlaseuatinta, a qui la regidora ha volgut agrair la seua col·laboració, fa un recorregut per la història i tradicions locals des de la fundació de la ciutat fins a la mona de Pasqua, la Fira de Santa Caterina, l'agricultura, Carnestoltes o els Reis i el Tirorí, que tancaran el mural.

*Fotografia d'arxiu de la visita que van realitzar els alumnes de Pius XII a l'Ajuntament per a entregar la carta a l'alcalde, José Benlloch.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es