Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Vila-real posa en marxa un dispositiu especial per a facilitar la vacunació de docents al Centre de Congressos

dijous, 25 de març de 2021

Centre de vacunacions habilitat al Centre de Congressos de Vila-real

La mesa de coordinació per a la vacunació massiva ha perfilat aquesta setmana el dispositiu especial per a l'inici de la campanya d'immunització dels docents, que està previst que arranque demà al Centre de Congressos, Fires i Trobades. Les àrees de Mobilitat, Serveis Públics, Policia Local, Congressos i Protecció Civil, coordinades per la primera tinent d'alcalde, Silvia Gómez, han treballat, en comunicació amb els professionals sanitaris del Departament de la Plana, per a facilitar al màxim el procés de vacunacions "i poder guanyar la batalla definitiva contra el virus com més prompte millor".

 "Vila-real serà centre de vacunació de personal docent de l'àrea de salut de la Plana, per la qual cosa arribaran professors i mestres de diferents punts de la comarca. Per això, s'han col·locat senyals d'indicació de direccions en punts estratègics de la ciutat, que guiaran cap al Centre de Congressos des dels diferents accessos a la ciutat", assenyala Gómez. A més, a l'entorn del recinte s'ha procedit també a la reordenació del trànsit, s'ha fixat un itinerari únic d'entrada i eixida. També s'han habilitat aparcaments provisionals als voltants a l'espera de poder crear un estacionament més estable enfront del recinte i es treballa en l'adaptació del bus urbà gratuït per a quan comence el procés de vacunació massiva a la població en general, d'aquesta manera s'assegura un accés amb transport públic gratuït des de qualsevol punt de la ciutat.

"La vacunació al personal docent és una primera prova del procés d'immunització generalitzada que desenvoluparem també al Centre de Congressos i hem posat tot de la nostra part perquè tot discórrega amb la màxima normalitat", apunta la primera tinent d'alcalde. A la jornada de demà, seguiran el dissabte i els dies 31 de març i 1 d'abril, de manera que es preveu que la setmana que ve estiga vacunat tot el personal docent. Per a això, la Conselleria de Sanitat ha previst un ritme de vacunació de 2.610 persones cada mitja hora.

En el cas de Vila-real, els docents rebran la vacuna en 11 boxs de vacunació, habilitats a partir dels estands de què disposa el Centre de Congressos. "És un espai idoni per a poder procedir a les injeccions, ja que compta amb espais compartimentats que asseguren una mínima privacitat, infraestructura elèctrica, internet, banys i espai suficient per a la recuperació de pacients en cas que fora necessari, a més de fàcils accessos i zones de pàrquing. Per aquest motiu, des del primer moment ens vam posar en contacte amb la Conselleria de Sanitat per a posar a la seua disposició aquest recinte, igual que hem fet amb altres infraestructures municipals com el Centre de Tecnificació Esportiva o l'Alberg", recorda.

Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es