Inici -> Àrees -> Sanitat -> Notícies sanitat

Benlloch: "Estem orgullosos de col·laborar i posar tots els mitjans perquè el procés de vacunació siga el més ràpid possible"

divendres, 26 de març de 2021

Visita de les autoritats al punt de vacunació de Vila-real_1

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha destacat l'esforç de coordinació i col·laboració de l'Ajuntament amb el Departament de Salut de la Plana i l'Hospital Universitari de la Plana per a fer possible el procés de vacunació contra la covid-19, i ha posat a la disposició de les autoritats sanitàries el Centre de Congressos, Fires i Trobades, així com tots els mitjans de què disposa el consistori. Benlloch ha realitzat aquesta valoració durant la visita que aquesta vesprada ha realitzat al punt de vacunació instal·lat al Centre de Congressos vila-realenc, on s'ha iniciat ja el procés d'immunització del personal docent de l'àrea de salut de la Plana. L'alcalde ha tingut l'oportunitat de comprovar el funcionament del dispositiu especial habilitat, acompanyat per la secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés; el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miguel Soler; el director territorial d'Educació, Alfred Remolar; el gerent del Departament de Salut de la Plana, Miquel Rovira, i els regidors de Sanitat i Congressos, Silvia Gómez i Diego A. Vila, respectivament.

Benlloch ha assegurat que "des de l'Ajuntament de Vila-real estem orgullosos de col·laborar i posar tots els mitjans possibles a la disposició del Departament de Salut i l'Hospital". L'alcalde ha reiterat que "la salut i la lluita contra la covid-19 són la nostra prioritat i en aquests moments l'esperança per a superar aquesta pandèmia està en la vacuna". Per això, ha continuat el primer edil, "volem que el procés siga el més ràpid possible i l'inici de les vacunacions dels docents és el primer pas perquè després arribe com més prompte millor la vacunació massiva de la població". L'alcalde ha posat de relleu "la capacitat d'optimitzar recursos" i de convertir un espai com el Centre de Congressos, que anteriorment va ser Casal de Festes, en una instal·lació perfectament adaptada per a dur a terme el procés de vacunació.

En aquest sentit, Benlloch no sols ha agraït el treball de la taula de coordinació creada per l'Ajuntament per a aquest fi, sinó també "l'estreta col·laboració" amb l'Hospital de la Plana. Cal recordar que la mesa de coordinació per a la vacunació massiva ha perfilat aquesta setmana el dispositiu especial per a facilitar l'arribada del personal docent, tant de la ciutat com de la comarca, que ha de ser vacunat en els pròxims dies. En total, s'ha mobilitzat a 30 efectius, entre Policia Local i Protecció Civil, i a més de 50 sanitaris, amb la finalitat de vacunar un total de 6.000 persones en quatre dies. El punt de vacunació de Vila-real compta amb 11 boxs, habilitats a partir dels estands de què disposa el Centre de Congressos.

Després de la jornada de hui, la vacunació de tot el personal docent de la Comunitat Valenciana continuarà demà dissabte i els dies 31 de març i 1 d'abril, de manera que es preveu que la setmana que ve estiga vacunat tot el personal docent. La secretària autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, ha explicat que la Conselleria de Sanitat ha activat un total de 25 punts de vacunació en tot el territori valencià per a la immunització del personal docent i ha remarcat que "després d'aquest col·lectiu, continuarem amb la resta de grups d'edat a mesura que disposem de vacunes". Concha Andrés ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real perquè la ciutat compte amb un punt de vacunació massiva i ha destacat que "estem preparats per a aquest procés, i confiem que com més prompte millor entre el 70 i el 80 per cent de la població valenciana puga estar immunitzada".

Per part seua, el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, també ha lloat "l'exemple de col·laboració entre administracions que suposa aquest punt de vacunació a Vila-real" i ha remarcat que amb la immunització del personal docent "fem que els centres educatius siguen encara espais més segurs davant la covid-19 del que ja ho són ara".

Galeria multimèdia

Imatges

Visita de les autoritats al punt de vacunació de Vila-real Visita de les autoritats al punt de vacunació de Vila-real_2
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es