Inici

La mesa del Pacte local pel renaixement convoca aquest dilluns les associacions d'hostaleria i comerç per a donar a conéixer la targeta Fem poble que incentivarà el consum a la ciutat

tornar Imprimir

diumenge, 28 de març de 2021

Sala de premsa, Economia

La mesa del Pacte local pel renaixement convoca aquest dilluns les associacions d'hostaleria i comerç per a donar a conéixer la targeta Fem poble que incentivarà el consum a la ciutat

La mesa del Pacte local pel renaixement es reuneix aquest dilluns i comptarà per primera vegada amb la participació de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) i la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), entitats a les quals l'alcalde, José Benlloch, va convidar a integrar-se en aquest òrgan de treball del qual formen part els grups municipals i que té com a principal objectiu consensuar accions i mesures de dinamització i recuperació de l'economia local per a contrarestar els efectes de la pandèmia. El principal assumpte de la convocatòria d'aquest dilluns serà la presentació de la targeta moneder Fem poble, impulsada des del consistori en col·laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real per a incentivar el consum en hostaleria, comerç i serveis de la ciutat.

El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha explicat que "estem molt satisfets que les associacions Ashiovi i Ucovi, que són les entitats interlocutores de l'hostaleria, l'oci i el comerç de Vila-real, hagen volgut sumar-se a aquesta mesa del Pacte local pel renaixement per a fer-nos arribar als representants dels grups municipals les seues aportacions i que, entre totes i tots, puguem consensuar iniciatives per a la recuperació econòmica i el renaixement de Vila-real". Madrigal ha subratllat que el projecte de la targeta Fem poble, que el seu departament ha dissenyat en col·laboració amb la Fundació Caixa Rural Vila-real, està pràcticament llest per a la seua posada en funcionament. Es tracta d'una targeta moneder, que podrà sol·licitar qualsevol veí o veïna, i per la qual obtindrà descomptes en les compres que realitze a Vila-real.

"Amb aquest projecte volem, d'una banda, apel·lar el sentiment de pertinença i arrelament a través del nostre lema 'Comprant al poble, fem poble' perquè els veïns i veïnes col·laboren en la reactivació de l'economia local per a evitar que els establiments i les xicotetes i mitjanes empreses hagen de tancar a causa de la crisi; i d'altra banda, recompensar aquesta col·laboració amb descomptes", recorda Xus Madrigal. La iniciativa compta amb el suport de tots els grups polítics que, a través del Pacte local pel renaixement de Vila-real, van acordar destinar 100.000 euros a bonificar el consum en els negocis de la ciutat.

La targeta Fem poble per a incentivar el consum en els establiments i empreses de Vila-real naix com una mesura més de suport a l'economia local, castigada per la pandèmia de covid-19. El consistori n'ha impulsat, a més, altres com la bonificació de l'impost de béns immobles (IBI) als locals comercials, que pot sol·licitar-se fins al 31 de març, o la convocatòria d'ajudes directes per a l'oci nocturn amb una línia de 50.000 euros a la qual s'han presentat 14 sol·licituds. Així mateix, Vila-real s'ha sumat a les ajudes Parèntesi del Pla Resistir, destinades a aquells sectors més afectats per la pandèmia, com ara bars, restaurants o centres esportius. En total, s'han rebut 328 sol·licituds de petites empreses i autònoms que opten a aquestes subvencions dotades amb 1.283.267 d'euros, dels quals l'Ajuntament aporta 192.000 euros, la Generalitat destina 802.041 euros i la Diputació, els altres 288.736.

Destaquem
App Banner Sala de prensa Bústia Ciutadà Venta d'entrades Accés a la seu electrònica interior Banner Cita Previa
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es