Inici -> Ajuntament -> Alcalde -> Activitat

La mesa del Pacte local pel renaixement consensuarà noves accions de dinamització econòmica per a reactivar la ciutat

tornar Imprimir

dilluns, 29 de març de 2021

Sala de premsa, Ajuntament, Economia

Reunió de la taula del Pacte local pel renaixement de Vila-real_1

La mesa del Pacte local pel renaixement consensuarà noves accions de dinamització econòmica per a reactivar la ciutat

La mesa del Pacte local pel renaixement de Vila-real s'ha reunit aquest matí amb la participació per primera vegada de representants de l'Associació d'Hostaleria i Oci de Vila-real (Ashiovi) i la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), que s'han sumat a aquest òrgan de participació, del qual formen part tots els grups municipals, amb l'objectiu de consensuar accions per a la reactivació econòmica de la ciutat. El regidor d'Economia, Xus Madrigal, ha presidit la trobada i ha realitzat una valoració "molt positiva", ja que a més de presentar els detalls de la nova targeta Fem poble per a incentivar el consum local, també s'ha acordat començar a dissenyar un calendari d'activitats de dinamització a mesura que l'evolució de la pandèmia permeta reactivar la ciutat.

Madrigal ha agraït l'assistència i la voluntat de col·laboració per part d'Ashiovi i Ucovi, les dues entitats que exerceixen com a interlocutors del sector comercial, un dels més afectats per la crisi de la covid-19, perquè "suposa un pas important per a anar de la mà en aquest moment en què el consens és més necessari que mai per a superar els efectes de la pandèmia". "L'aliança amb la societat civil és una part fonamental de la nostra acció de govern i així ho volem demostrar també donant veu a aquestes associacions en aquesta mesa de la qual formen part tots els partits amb representació a l'Ajuntament", subratlla el regidor.

L'edil ha proposat als membres de la mesa que aporten propostes en la pròxima reunió per a "començar a planificar activitats de dinamització per a incentivar l'activitat comercial i d'hostaleria a mesura que la situació sanitària per la pandèmia ho permeta, i sempre complint amb els protocols i les mesures de prevenció". Madrigal incideix en què "la prioritat és que totes les accions s'acorden amb el consens tant dels partits polítics com dels representants dels sectors que més s'han vist afectats per la pandèmia". Cal assenyalar que l'Ajuntament de Vila-real ha inclòs en el pressupost d'aquest any una partida de 250.000 euros per a continuar impulsant projectes i accions des de la mesa del Pacte pel renaixement de Vila-real. A aquesta quantitat està previst sumar altres 250.000 euros de romanents, segons ha avançat el regidor d'Economia, de manera que la mesa comptarà amb un total de 500.000 euros per a aquest 2021.

Madrigal ha agraït també la implicació de la Fundació Caixa Rural Vila-real en la iniciativa de la targeta Fem poble. En la reunió de hui, Josep Ramos, secretari de la fundació, ha explicat les característiques tècniques d'aquesta targeta, oberta a tota la ciutadania, i que oferirà descomptes per les compres de productes i serveis en establiments de la ciutat.

El regidor d'Economia s'ha mostrat satisfet del bon acolliment que ha tingut la targeta Fem poble entre els representants d'Ashiovi i Ucovi. La iniciativa compta amb el suport de tots els grups polítics que, a través del Pacte local pel renaixement de Vila-real, van acordar destinar 100.000 euros a bonificar el consum en els negocis de la ciutat.

Galeria multimèdia

Imatges

Reunió de la taula del Pacte local pel renaixement de Vila-real
Plaça Major s/n. 12540 Vila-real (Castelló)
Telèfon: 964 547 000 | Fax: 964 547 032
Correu electrònic: atencio@vila-real.es

Enviament de posada a disposició de notificacions: notificaciones@vila-real.es